27.12.19

Το τουρκικό Ναυτικό αναλαμβάνει την… «προστασία» της Τρίπολης: Απόβαση των SAT-SAS για την προστασία του Σαράτζ!


Η Τουρκία ετοιμάζεται να αναπτύξει στρατεύματα αλλά και ναυτικές μονάδες προκειμένου να προστατεύσουν το καθεστώς της Τρίπολης πριν την κατάρρευσή του μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.
Ενώ οι ναυτικές μονάδες του τουρκικού Ναυτικού θα περιπολούν ανοικτά της Τρίπολης προκειμένου να σχηματίσουν ένα «δίχτυ» ασφαλείας για τον GNA, οι δυνάμεις της στο έδαφος θα αναλάβουν τον «συντονισμό και την εκπαίδευση των δυνάμεων του καθεστώτος.
Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τον αριθμό και το είδος των ναυτικών μονάδων που θέλει να αποστείλει η Άγκυρα στην Λιβύη, αλλά οπωσδήποτε αυτές θα φιλοξενούν μεγάλο αριθμό ειδικών του Ναυτικού SAT-SAS για την φρούρηση και προστασία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού "μαριονέτα" της Άγκυρας Φαγιέζ αλ Σαράτζ προσωπικά.
Παράλληλα Τουρκμένοι ισλαμιστές, που "πολεμούσαν" (σ.σ. στην ουσία δολοφονούσαν Χριστιανούς) στη Συρία (των ίδιων οργανώσεων που σκότωσαν τον Ρώσο πιλότο του Su-24 που είχε καταρριφθεί στη Συρία) αναμένεται να αποσταλούν επειγόντως στην Λιβύη, όπως δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Τρίπολης.

Λέγεται, ότι η κυβέρνηση της Λιβύης είχε αρχικά αρνηθεί την αποστολή ισλαμιστών ανταρτών, αλλά με τις δυνάμεις του Χαφτάρ να πλησιάζουν ενέδωσε στην τουρκική πρόταση.
Σήμερα ο «Εθνικός Λιβυκός Στρατός» (LNA) του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ ανακοίνωσε ότι έχει υπό τον έλεγχο του τους βασικούς δρόμους που οδηγούν στην λιβυκή πρωτεύουσα, το αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης, τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις αλλά και το στρατιωτικό στρατόπεδο Νακλίγια.
Την ίδια στιγμή η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, Ναμπιντέ Σεμπνέμ Ακτόπ είπε σήμερα σε δημοσιογράφους ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να αναπτυχθούν στην Λιβύη.

Haftar-led Libyan Army captures road leading Airport https://aml.ink/rP-zg 
PRONEWS