19.12.19

Μόσχα: Τρομοκρατική επίθεση στην έδρα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) με 1 νεκρό και 5 τραυματίες (upd)


(upd 20:10) Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο απολογισμός από την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα είναι ενας νεκρός αστυνομικός και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά, 
Παράλληλα, το Reuters επικαλούμενο αυτόπτη μάρτυρα έκανε λόγο για έκρηξη στο κέντρο της Μόσχας. 
Τρομοκρατική επίθεση στο κεντρικό κτήριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σημειώθηκε την Πέμπτη, στη Μόσχα.
Η επίθεση στον χώρο υποδοχής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, πρώην KGB, γράφει η εφημερίδα Izvestia.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας άνδρας άνοιξε πυρ κοντά στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ λέγεται ότι υπάρχουν και δύο τραυματίες.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ένας εξ αυτών είναι αστυνομικός.
Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί, ωστόσο πληροφορίες από ρωσικά Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δράστες (από ένας έως τρεις) άνοιξαν πυρ κατά του κτηρίου των υπηρεσιών ασφαλείας. 
Σύμφωνα με το δίκτυο Baza του Telegram, ο άνδρας φέρεται ότι χρησιμοποίησε όπλο τύπου καλάσνικοφ. 
Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στη Μόσχα «τρομοκρατική ενέργεια», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο RT, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με το Reuters, μια πηγή προσκείμενη στη FSB αναφέρει ότι η υπηρεσία ασφαλείας υποπτεύεται ότι το περιστατικό με τους πυροβολισμούς ενδεχόμενως σχεδιάστηκε για να συμπέσει με την ομιλία του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να τιμήσει την ημέρα των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria μεταδίδει ότι ξεκίνησε έρευνα με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας μελών των δυνάμεων επιβολής του νόμου.
Σύμφωνα με την FSB, ο δράστης εξουδετερώθηκε, τα στοιχεία του ταυτοποιούνται, μεταδίδει το RIA.

pronews