9.12.19

Με άγριες διαθέσεις καταφθάνει η "Διδώ"


Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από το βράδυ της Δευτέρας και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.
Πιο αναλυτικά:
Για αύριο Τρίτη:

Προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά (κυρίως τις παράκτιες περιοχές), στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, σταδιακά στις Κυκλάδες, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), στην Εύβοια, από το απόγευμα στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα από τις νυχτερινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Για την Τετάρτη και την Πέμπτη η ΕΜΥ αναφέρει:
Ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στη δυτική Μακεδονία, καθώς και στην κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στις Σποράδες, όπου κατά διαστήματα θα είναι πολύ ισχυρές.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Θεσσαλία και στις Σποράδες και θα εξασθενήσουν.
Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.
Ειδικότερα, για την Αττική, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (11-12-2019).
Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ θα πνέουν στα ανατολικά από το βράδυ της Τρίτης (10-12-2019) μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης (11-12-2019), που πιθανώς στο βόρειο Αιγαίο να φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης.

https://www.zougla.gr/