2.11.19

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σε υπό κατάληψη κτίριο δίπλα στην ΑΣΟΕΕ - Ακροαριστεροί έκλεψαν το κλειδί από φορτηγό (upd)

Έπρεπε να είχαν να κάνουν με τη Χωροφυλακή, αυτοί οι τύποι, να τους
 αλλάξει το ...φύλο από το ξύλο.
Αλλά είναι τυχεροί, πέφτουν στα μαλακά!
Juan
Μετά τα επεισόδια πριν λίγες ημέρες στην ΑΣΟΕΕ η ΕΛ.ΑΣ. απάντησε άμεσα με επιχείρηση στο «ορμητήριο» των... θερμόαιμων περιθωριακών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Μαυρομματαίων, στο πεδίον του Άρεως, δίπλα στην ΑΣΟΕΕ.
Το κτίριο σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται υπό κατάληψη πάνω από δέκα χρόνια και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, «συνδέεται» με τα πρόσφατα επεισόδια στην Πατησίων. Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι μεγάλη.
Οι δρόμοι γύρω από το κτίριο έχουν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
(upd 10:45) Στο σημείο έσπευσαν οχήματα του δήμου με τσιμεντόλιθους που επιχείρησαν να σταματήσουν την κατάληψη με συνοδεία περιπολικών. Ωστόσο οι «αντιεξουσιαστές» επιτέθηκαν (στο ύψος της οδού Μηθύμνης) στον οδηγό και πήραν το κλειδί του αμαξιού.
Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, με τον οδηγό να περιμένει να του πάνε δεύτερο κλειδί για να φύγει με το φορτηγό.
Τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, ομάδα ατόμων βγήκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και προκάλεσε επεισόδια στην οδό Πατησίων.
Ειδικότερα, τα άτομα αυτά έβαλαν φωτιά σε κάδους, έστησαν οδοφράγματα, ενώ προκάλεσαν ζημιές και σε καταστήματα της περιοχής. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσει, ενώ σημειώνεται ότι στην περιοχή, εκτός από διμοιρίες των ΜΑΤ, έσπευσαν και πυροσβέστες για να σβήσουν τις φωτιές.