15.11.19

Τα αποκαλυπτήρια του εμπορικού σήματος των μακεδονικών προϊόντων

Tο επίσημο σήμα που θα χρησιμοποιείται συλλογικά για τα μακεδονικά προϊόντα παρουσιάστηκε (14/11) σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο των εργασιών του Τhessaloniki Summit.
Το κεντρικό σύνθημα του σήματος είναι «The GReat Land», ενώ τα χρώματά του είναι άσπρο και μπλε.
Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει, σήμερα, το καινούργιο συλλογικό σήμα το οποίο θα συνοδεύει από εδώ και στο εξής τα Μακεδονικά προϊόντα και τις Μακεδονικές υπηρεσίες σε όλα τα μήκη και όλα τα πλάτη του κόσμου.   

Είχα δεσμευθεί ότι θα αντιμετωπίσουμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποστηρίζοντας τους επαγγελματικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος ώστε να κατοχυρώσουν μία ενιαία συλλογική ταυτότητα, η οποία θα ξεχωρίζει τα προϊόντα τα οποία θα παράγονται από εδώ και στο εξής στη Μακεδονική γη.     
Πιστεύω ότι αυτό το καλαίσθητο σήμα το οποίο παρουσιάζεται σήμερα και το οποίο άμεσα θα κατατεθεί στο Ευρωπαϊκό Γραφείο στο Αλικάντε, επιτυγχάνει αυτό το σκοπό. Είμαι σίγουρος ότι είναι ένα σήμα το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλους τους παραγωγούς της Μακεδονίας, καλύπτει και τις τρεις περιφέρειες: της Ανατολικής Μακεδονίας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Δυτικής Μακεδονίας θα υποστηριχθεί από τις επιχειρήσεις και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε μια κεντρική ταυτότητα για τα Μακεδονικά προϊόντα.
Μια ταυτότητα η οποία παραπέμπει, όπως βλέπετε, στο ένδοξο παρελθόν μας, αλλά ταυτόχρονα χαράσσει και με αυτοπεποίθηση το δρόμο για ένα πιο αισιόδοξο, για ένα πιο φωτεινό μέλλον.   
Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους φορείς οι οποίοι εργάστηκαν γι’ αυτό το σήμα. Εύχομαι να είναι τυχερό και καλοτάξιδο».
Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό, τον επικεφαλής δημιουργικού στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, Στηβ Βρανάκη, και το Γραφείο του Πρωθυπουργού για τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια δημιουργίας του σήματος.
Το νέο σήμα θα είναι η «σφραγίδα» που θα συνοδεύει τα Ελληνικά Μακεδονικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

Την ίδια ώρα και ημέρα (δείτε την ημερομηνία κάτω δεξιά) δείτε πως προβάλλεται το κρασί των Σκοπίων ( http://winesofmacedonia.mk/ )  , χρησιμοποιώντας το σύμβολο της Βεργίνας, το όνομα της Μακεδονίας και την αρχαία ιστορία

Όταν το φοβερό και τρομερό σήμα, που εφηύραν τα σαΐνια μας, για να λύσει το πρόβλημα της ταυτότητας των προϊόντων μας, δεν έχει κανένα ισχυρό και απόλυτα δικό μας σύμβολο, όπως αυτό του ήλιου της Βεργίνας.
Τελικά εκτός των άλλων είναι ένα ψυχρό και αδιάφορο σήμα, που έτσι ή αλλιώς είναι αστείο να πιστεύουμε ότι μπορεί ένα σηματάκι να λύσει το τεράστιο θέμα της εκχώρησης της Μακεδονικής ταυτότητας και του βιασμού της λογικής, ονομάζοντας Μακεδόνες Έλληνες και ΣλαβοΑλβανούς.
Εμείς εξακολουθούμε να θέτουμε τα ερωτήματα:
  • Μακεδονικό κρασί
  • Μακεδόνας
  • Μακεδονική ιστορία και παράδοση
Ας πει κάποιος σε ποια οντότητα αναφέρονται τα παραπάνω

  • Ο Αριστοτέλης ήταν Μακεδόνας
  • Η επίσημη Μακεδονική γλώσσα είναι Σλαβική.
  • Στην Μακεδονική γλώσσα η πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας  λέγεται Σολούν
Μαντέψτε τι θα απαντήσει ο μέσος Ευρωπαίος για το ποια ήταν η γλώσσα του Αριστοτέλη και του Μ. Αλεξάνδρου και πως λεγόταν στην αρχαιότητα η Θεσσαλονίκη.

S.CH