9.11.19

Υπόσχεση Κ.Μητσοτάκη στην ΚΟ της ΝΔ: «Δεν ξαναμεταφέρουμε αλλοδαπούς στην ενδοχώρα» - Μεγάλη δυσαρέσκεια των βουλευτών


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μεταναστευτικό το οποίο είναι ένα ζήτημα που απειλεί να «τινάξει στον αέρα» τη συνοχή της ΝΔ.

Οι βουλευτές είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση αφού η απόφαση να μετεγκαταστήσει μόνιμα τους παράνομους μετανάστες στην ενδοχώρα, είχε ως αποτέλεσμα να τους ασκούνται τεράστιες πιέσεις από τις τοπικές κοινωνίες.
Αυτό με τη σειρά του έχει ανεβάσει επικίνδυνα τη θερμοκρασία και στο εσωτερικό της ΝΔ με κυβέρνηση και βουλευτές να έρχονται σε σύγκρουση η οποία εκφράστηκε και δημόσια με αφορμή το μπάρμπεκιου στα Διαβατά.
Ο κ. Μητσοτάκης για να καθησυχάσει τους βουλευτές του, αφού δικαιολογήθηκε λέγοντας πως η Ευρώπη του έχει «γυρίσει την πλάτη», σημείωσε πως είναι η τελευταία φορά που γίνεται μαζική μεταφορά από τα νησιά στην ενδοχώρα. Παράλληλα προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην λειτουργία κλειστών προαναχωρησιακων κέντρων και ότι οι σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται το επόμενο διάστημα.
Επίσης ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει καμία μετακίνηση χωρίς να έχει γίνει ενημέρωση των δημάρχων και των τοπικών βουλευτών, ενώ πρόσθεσε πως θα γίνουν πολύ πιο αυστηροί οι έλεγχοι στα σύνορα. Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί να γίνουν άμεσα 400 προσλήψεις συνοριοφυλάκων.
Μένει να αποδειχθεί στην πράξη κατά πόσο η κυβέρνηση θα μπορέσει να προστατέψει τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα, αφού αν τα νησιά γεμίσουν εκ νέου με αλλοδαπούς θα αναγκαστεί να αθετήσει την υπόσχεσή του και να μεταφέρει κι άλλους παράνομους μετανάστες στην ενδοχώρα.
Η παρούσα μετακίνηση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες.
Επιπλέον και στον Εβρο μπαίνουν 500 άτομα το λιγότερο την ημέρα τα οποία δεν καταγράφονται πουθενά.
«Εμείς άμεσα, ψηφίσαμε ένα νόμο που αυστηροποιεί το πλαίσιο χορήγησης ασύλου. Έχουμε το νομικό εργαλείο να εφαρμόσουμε την πολιτική μας, το οποίο δεν είχαμε ως τώρα. Μας δίνει το νομικό οπλοστάσιο να κάνει ουσιαστικό διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικων μεταναστών», είπε ο πρωθυπουργός, στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής που έγινε μεν σε πιο χαλαρό κλίμα, στο Καβούρι, αλλά κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας.
pronews