5.11.19

Θράκη: Η Άγκυρα ετοιμάζει μεγάλη προβοκάτσια και εκμεταλλεύεται τους αδύναμους τοπικούς παράγοντες


Τις επόμενες ημέρες το Viadiplomacy θα παραθέσει και δεν θα αποκαλύψει, γιατί όσοι ασχολούνται με την Θράκη τα γνωρίζουν, πως η περιοχή έχει συμπεριληφθεί σε μια συνολική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία που ξεκινά από την Θράκη και καταλήγει στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το θέμα της Θράκης είχε ουσιαστικά «τελειώσει» με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά οι πιέσεις που δεχόταν με την Συμφωνία των Πρεσπών δεν επέτρεπε να προχωρήσουν στις αποφάσεις που είχαν ληφθεί.

Αυτές τις αποφάσεις φαίνεται πως θα υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όπου το επιχείρημα «το κράτος έχει συνέχεια» θα το εφαρμόσει και στην περίπτωση αυτή σε μια συμφωνία που δεν είναι επίσημη, αλλά έχει επιτευχθεί πίσω από κλειστές πόρτες.
Και φυσικά κάποιος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει την παραπάνω περίληψη όσων θα γραφτούν το επόμενο διάστημα ως γραφικά και θεωρίες συνωμοσίας, όμως τα γεγονότα και οι εξελίξεις δεν αμφισβητούνται
Η Άγκυρα μέσω ενός μηχανισμού στην Θράκη, Τουρκικό Προξενείο, Παράλληλες Δομές και πράκτορες, εφαρμόζει ένα σχέδιο εδώ και 25 χρόνια που ως κύριο στόχο έχει τους ίδιους τους μουσουλμάνους της περιοχής, τους οποίους ακόμη και σήμερα δεν μπορεί να ελέγξει.
Στο σχέδιο αυτό που εφαρμόζει και ξεδιπλώνεται έντονα τα τελευταία χρόνια, είναι οι συνθήκες δημιουργίας μιας περιοχής με «Μαλακά Σύνορα». Σε αυτή την περίπτωση στόχος είναι οι τοπικοί φορείς οι οποίοι είναι ευάλωτοι στο πάθος τους για την εξουσία και την άγνοια τους.
Σκοπός είναι να δημιουργηθούν τετελεσμένα με αυτούς τους φορείς ώστε να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον σε διαπραγματεύσεις και συμφωνίες. Κάποια από αυτά τα τετελεσμένα, ήδη οργανώσεις στο εξωτερικό που ελέγχονται από την Άγκυρα τα επικοινωνούν.
Έτσι πριν λίγες ημέρες, ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης και ο Αντιδήμαρχος του Μανώλης Φανουράκης, βρέθηκαν σε εκδήλωση Συλλόγου όπου μέλη του αμφισβητούν ανοιχτά την Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ ο ίδιος Σύλλογος ανήκει σε Ευρωπαϊκό δίκτυο που προωθεί την Τουρκική Μειονότητα και την Ανεξαρτησία της περιοχής.
Η νομιμοποίηση που έδωσε ο δήμαρχος Ξάνθης είναι ότι δέχτηκε να ακούσει ως ομιλητή τον Ψευτομουφτή* ο οποίος παρουσιάστηκε ως αιρετός, ενώ δέχτηκε επίσης οι ομιλίες να γίνουν στην Τουρκική γλώσσα. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δήμαρχος εξελέγει με την βοήθεια του Ψευτομουφτή* Ξάνθης
Σε αυτά τα πλαίσια του σχεδίου που εφαρμόζει η Άγκυρα, στην δεξίωση που έκανε στο Προξενείο της Κομοτηνής για την γιορτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Δράμας, ο οποίος όχι μόνο έδωσε παρών αλλά φωτογραφήθηκε με τον Ψευτομουφτή Κομοτηνής νομιμοποιώντας τον. Ο Μητροπολίτης Δράμας είναι προφανές ότι δεν γνώριζε εκείνη την στιγμή τι ακριβώς συνέβαινε, όμως θα έπρεπε να προβληματιστεί γιατί στην δεξίωση δεν παρεβρέθηκαν οι Μητροπολίτες Αλεξανδρούπολης, Μαρώνειας και Ξάνθης, οι οποίοι είναι και στην περιοχή ευθύνης του Τουρκικού Προξενείου. Ο Μητροπολίτης είναι βέβαιο ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι νόμιμοι μουφτήδες
Στην φωτογραφία ο Μητροπολίτης Δράμας με τον Περιφερειάρχη και τον Ψευτομουφτή
Και αν ο Μητροπολίτης Δράμας είχε άγνοια, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι με την παρουσία του στο Τουρκικό Προξενείο και την κοινή του με τον  Ψευτομουφτή* Κομοτηνής, τον νομιμοποιεί.
Όλα αυτά συνέβησαν την στιγμή που ο νέος Δήμαρχος Μύκης (Ξάνθη) την 28η Οκτωβρίου αντί να βρίσκεται στις εκδηλώσεις του Δήμου, ο ίδιος προτίμησε να βρεθεί στην Τουρκία, και μάλιστα, να το δημοσιοποιήσει μέσα από τα Social . Σε επικοινωνία που είχε το Viadiplomacy με τον Δήμαρχο, δεν αρνήθηκε ότι βρέθηκε στην γειτονική χώρα την ημέρα της Εθνικής Επετείου. Ο ίδιος μάλιστα δικαιολόγησε την απουσία αυτή λέγοντας πως βρέθηκε στην Τουρκία για επέμβαση ώστε να μην χάσει ημέρα από την εργασία του στον Δήμο. Βέβαια τα ερωτήματα και πάλι υπάρχουν, πόσο επείγουσα ήταν μια επέμβαση ώστε να μην παραβρεθεί στις εκδηλώσεις Εθνικής Επετείου. Και αν ήταν επείγουσα γιατί δεν την έκανε στην Ξάνθη και χρειάστηκε να ταξιδέψει 5 ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος Δήμαρχος έκανε την ορκωμοσία όχι στην έδρα του Δήμου, την Σμίνθη, αλλά στον Εχίνο και από Ιμάμη που θα γραφτούν περισσότερα τις επόμενες ημέρες
Όλα αυτά συνέβησαν την στιγμή που οι τρεις μειονοτικοί αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξάνθης και του Μανώλη Τσέπελη, αρνήθηκαν στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσουν καταδίκη της Τουρκίας για όσα συμβαίνουν στην Βόρεια Συρία.
Όπως είπαμε και στην αρχή, τις επόμενες ημέρες το Viadiplomacy θα παραθέσει όλες τις αποφάσεις που έχουν παρθεί για την Θράκη και θα οδηγήσουν σε τυπική συνδιοίκηση και «Μαλακά Σύνορα»
Αυτό που ελπίζουμε είναι οι Έλληνες να στεναχωριούνται και να ασχολούνται περισσότερο με την Θράκη και λιγότερο με τους Κούρδους
(*Οι Ψευτομουφτήδες της Ξάνθης και Κομοτηνής δεν είναι εκλεγμένοι από τους πιστούς, αλλά δια της ανατάσεως του χειρός σε κάποια τζαμιά. Είναι Παράλληλη Δομή του Ελληνικού Κράτους και ουσιαστικά πρόκειται για αντιποίηση αρχής)
https://www.viadiplomacy.gr/