5.11.19

ΕΛΛΙΠΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ



Της Λέττας Καλαμαρά

Θλιβερός και ελλιπής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωσή του για το μεταναστευτικό που κοινώνησε σήμερα στην ελληνική κοινωνία, δεν αναφέρθηκε στα θέματα ζωτικής σημασίας για τους απρόσκλητους και παράνομους οικονομικούς μετανάστες. Ενώ προσδιόρισε τους ήδη μετακινουμένους στην ελληνική ενδοχώρα σε 6.500 μέχρι το τέλος Οκτωβρίου και αναφέρθηκε σε άλλους 4.000 μέχρι τέλος Νοεμβρίου, δεν μας διαφώτισε τι θα γίνει με τους επόμενους 10.500 που θα αφιχθούν στα νησιά μας για να τους αντικαταστήσουν από τους διακινητές ανθρώπων στα παράλια της Τουρκίας.

Η πολιτική "ανοιχτών θυρών" της Ελλάδας της κανονικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους διακινητές του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος δεν επιτρέπει ασφαλώς άλλη εξέλιξη και η μετακίνηση των υπαρχόντων είναι απλά διευκόλυνση προς τους διακινητές.

Επίσης αναφέρθηκε σε 10.000 αναχωρήσεις από Ελλάδα μέχρι το τέλος του 2020, χωρίς όμως να μας εξηγήσει τις διεθνείς διαδικασίες που θα επιτρέψουν την αύξηση του αριθμού επιστροφών σε τέτοιο βαθμό σε σύγκριση με τις 1.806 τα χρόνια της διακυβέρνησης Τσίπρα, δηλαδή περίπου ένα άτομο την ημέρα.

Δυστυχώς ο κ.Πέτσας επικαλέστηκε το αίσθημα αλληλεγγύης προς τα νησιά απευθυνόμενος στο συναίσθημα των Ελλήνων αγνοώντας τις κυβερνητικές ευθύνες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά την 7η Ιουλίου και την αδράνεια των κρατικών αρχών. Αδράνεια που οφείλεται απλά στη συνέχιση της μεταναστευτικής πολιτικής Τσίπρα που σύμφωμα με το ρεπορτάζ ήταν το κύριο ατού του σε σχέση με τον προκάτοχό του για την ανέλιξή του στην εξουσία. Ακόμα χειρότερα μίλησε για προσφυγιά όταν το 93% των μεταναστών είναι οικονομικοί που απλά απολαμβάνουν άκοπα την παροχή υπηρεσιών από το φτωχό ελληνικό κράτος εις βάρος των δυβάσταχτα φορολογουμένων πολιτών.

Η πολιτική "Πούλα Ελλάδα" στα εθνικά θέματα είναι ιδαίτερα προσοδοφόρα στην πολιτική μετά το 2015 και όχι μόνο. Το στοίβαγμα σαν αρνιά δεκάδων δύσμοιρων μεταναστών σε φορτηγά αποδεικνύει και την απάνθρωπη συμπεριφορά των διακινητών, Ελλήνων και μη, που δρουν ανενόχλητοι χρόνια τώρα στις παρυφές της κρατικής εξουσίας που λούζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια μαζί με τις τοπικές κοινωνίες των νήσων συχνά με αδιαφανείς διαδικασίες κατ' επίκληση του επείγοντος.



Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους και είναι ζοφερά. Ας ευχηθούμε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον συνοδοιπόρο του στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική κ.Μακρόν και την κοινή τους μέντορα να μη διαλύσουν την Ελλάδα τελικά εις το όνομα την εξουσιολαγνίας. Όσο για την ευημερία των Ελλήνων που ευαγγελίζεται μέρες τώρα ο νέος Πρωθυπουργός μας από το μακρινό Πεκίνο και τις ακριβές τουαλέτες μάλλον δεν έχει πλήρη εικόνα της σημερινής πραγματικότητας, μίας ελίτ που ερωτοτρωπούσε τέσσερα χρόνια με τον κ.Τσίπρα και τώρα μετακόμισε στην αυλή του Κυριάκου.

Για τον απλό λαό, το λαό που έδιωξε με την ψήφο του τον κύριο Τσίπρα και εξέλεξε στην εξουσία τον κύριο Μητσοτάκη εν αντιθέσει με τις βουλές των ευρωπαϊκών σαλονιών, ελάχιστα έχουν αλλάξει στη ζωή του τους τελευταίους τέσσερις μήνες, αν όχι χειροτερέψει. Η οικονομική ζωή είναι δυσβάσταχτη φόροι παντού, σε δρόμους, βενζινάδικα, τηλεπικοινωνίες, σούπερ μάρκετ κ.λπ. και ελπίδα για τους νέους δεν υπάρχει πλην της εξόδου από τη χώρα για μία ζωή με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις αργότερα. Ίσως βέβαια με τις κινεζικες τράπεζες, τα εκατοντάδες υδατοδρόμια, το ξεπούλημα του Διεθνούς Αρεολιμένα Αθηνών και των ΕΛΠΕ το Ελληνικό Κράτος να γίνει πλουσιότερο και η ζωή των Ελλήνων ανάλογη με αυτή των κατοίκων του μικρού Λουξεμβούργου.

Ίδωμεν και εδώ θα είμαστε να χειροκροτήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εθνική επιτυχία του. Εξάλλου το χειροκρότημά μας είχε, όταν οι άλλοι δεν θυμόντουσαν ούτε το όνομα του πριν από λίγους μήνες. Δυστυχώς όμως, αν συνεχίσει να αγνοεί το λαό που τον εξέλεξε μετά τα πολιτικά εγκλήματα Τσίπρα σε μεταναστευτικό και Μακεδονικό πέραν της συνειδητής φτώχειας που επεδίωκε ο επικεφαλής της κυβέρνησης κουρελού εις το όνομα των αφεντικών του, και σέρνεται πίσω από πρώην λάτρεις και μέντορες του κ.Τσίπρα, το πολιτικό του μέλλον φαντάζει αβέβαιο και το χειρότερο της ίδιας της Ελλάδας...

https://thedayaftergr.blogspot.com