6.11.19

Σκέψεις για εκλογές την άνοιξη στο Μαξίμου - Παράνομη μετανάστευση και Σκοπιανό τρομάζουν την κυβέρνηση

Αυτό που επείγει είναι η άμεση δημιουργία κόμματος ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ που θα αντισταθεί
στο καταστροφικό έργο και την ανοχή των υπολοίπων.Κόμμα που θα εκλεγεί με άνετη πλειοψηφία
θα αγνοήσει τις "συμβουλές" και τις "ανθρωπιστικές" απόψεις ορισμένων κρατών και θα
εξωπετάξει όλους τους μη πρόσφυγες από την Ελλάδα.
Juan

Έντονες είναι οι σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου για προσφυγή στις κάλπες την Άνοιξη, καθώς στο επιτελείο της κυβέρνησης διαπιστώνουν
έντονη φθορά λόγω του μεταναστευτικού αλλά και του Σκοπιανού, το οποίο πλέον δεν αποτελεί εκλογικό asset για τη ΝΔ.

Παράλληλα οι «σκληροί» φιλελεύθεροι που απαρτίζουν τον περίγυρο του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν το μεταναστευτικό ως λύση για το δημογραφικό, κάτι που διώχνει μάζες ψηφοφόρων από το κόμμα της ΝΔ!
Άλλωστε αυτό  το είχε πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός τον Οκτώβριο σε δευτερολογία του στη Βουλή. «Αν η Ευρώπη ή η Ελλάδα θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική για να ενισχύσει το δημογραφικό της πρόβλημα, έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αλλά θα το κάνει οργανωμένα και θα το κάνει με κανόνες».
Με τέτοιες θέσεις βλέπουν ότι χάνουν το μεγάλο πλεονέκτημα που αποκόμισαν από τις εκλογές του Ιουλίου, καθώς το κόμμα «αιμορραγεί» προς τα δεξιά από την υφιστάμενη πολιτική στο θέμα της μετανάστευσης.
Έτσι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες την Άνοιξη, (πιθανός μήνας ο Μάρτιος) τώρα που απολαμβάνει ένα +8% από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει μια κεκτημένη ταχύτητα από τις εκλογές του Ιουλίου, έχει και την παράλληλη έννοια να «κάψει» την απλή αναλογική που θα ισχύσει για τις επόμενες εκλογές.
Ταυτόχρονα η ανησυχία από την δημιουργία ενός νέου κόμματος στα δεξιά της ΝΔ είναι έκδηλη, καθώς όλα λένε ότι το νέο αυτό κόμμα δεν θα έχει το άσχημο αποτέλεσμα που είχαν τα δεξιά κόμματα στις εκλογές του Ιουλίου γιατί τότε όλοι οι ψηφοφόροι τους, από την άκρα δεξιά έως και την κεντροδεξιά σε ποσοστό  80% είχαν ψηφίσει τη ΝΔ αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα κόμματα (Χρυσή Αυγή, Ελληνική Λύση, Νέα Δεξιά κλπ) σε ένα ποσοστό 9 με 10% περίπου.
Επιπρόσθετα το χαρτί του Σκοπιανού έχει πλέον χαθεί για τη ΝΔ.
Τον Ιούλιο τα πνεύματα ήταν οξυμένα, η ΝΔ είχε ποντάρει στο θέμα  των Πρεσπών λέγοντας ότι είναι μια κακή συμφωνία και ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, αλλά τώρα δεν μπορεί να επαναλάβει τη ρητορική αυτή, αφού στην ουσία συνεχίζει και τηρεί την συμφωνία που είχε υπογράψει ο Α.Τσίπρας.
Έτσι το 25% που είχε  καταγράψει στη Μακεδονία διαφοράς από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επαναληφθεί, ποτέ.
Κυριότερα όμως το εθνικό ζήτημα της εθνικής κρίσης με το μεταναστευτικό απειλεί να ψαλιδίσει τον «σκληρό» πυρήνα των ψηφοφόρων της ΝΔ, με την αλλοπρόσαλλη μέχρι στιγμής πολιτική της κυβέρνησης:
Ενώ διαμηνύει ότι θα σταματήσει το φαινόμενο αυτό, στην πραγματικότητα το αφήνει να εξελίσσεται χωρίς αντίδραση  πατώντας στα βήματα ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως ότι και να γίνει η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να προλάβει ένα εκλογικό «Βατερλό» εξαιτίας μεταναστευτικού και Σκοπιανού θα γίνει μετά την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση που δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές απλώς θα ξαναπάει σε εκλογές αυτή τη φορά με το νέο εκλογικό νόμο και το μπόνους ελπίζοντας η κεκτημένη ταχύτητα από τις εκλογές του Ιουλίου να είναι αρκετή για να της δώσει την πρώτη θέση και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
pronews