7.11.19

Απιαστες οι ειδικές δυνάμεις του ελληνικού στρατού – Εντυπωσίασαν στην «Μέδουσα 9» Βίντεο


Για άλλη μία φορά οι ελληνικές απέδειξαν πως είναι σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα, αφού το προσωπικό τους πρωταγωνίστησε στη διακλαδική άσκηση Ελλάδας – Αιγύπτου, με την επωνυμία «Μέδουσα 9».

Η άσκηση πραγματοποιείται παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου ο οποίος συνάντησε προσωπικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ μαζί του ήταν και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχος Χριστοδούλου.

Οι δυο τους παρακολούθησαν αεροπορικές δυνάμεις κατά την εκτέλεση των αποστολών τους στο πλαίσιο της άσκησης.

Οι ειδικές δυνάμεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δίδαξαν
Οι άνδρες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Σινούκ και η άσκηση ξεκίνησε. Η συνέχεια έμοιαζε με κινηματογραφική ταινία δράσης.

Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων έπεσαν στη θάλασσα από το ελικόπτερο και με τα φουσκωτά έφτασαν στην ακτή. Το σενάριο της άσκησης μεταξύ άλλων προέβλεπε απόβαση και κατάληψη.

Με συνοπτικές διαδικασίες και στηριζόμενη στην άριστη εκπαίδευσή τους οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων παρέδωσαν στους παρευρισκόμενους σεμινάριο απόβασης-κατάληψης.

Σε Κρήτη και Πελοπόννησο η άσκηση «Μέδουσα 9»
Υπενθυμίζεται ότι η άσκηση«Μέδουσα 9» διεξάγεται, ήδη από την 1η Νοεμβρίου, ενώ θα ολοκληρωθεί αύριο στις 8 Νοεμβρίου 2019, στην ευρύτερη περιοχή Κρήτης και νοτίως Πελοποννήσου.

Στην άσκηση συμμετέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Κύπρου, ενώ σκοπός της εν λόγω άσκησης είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των ΕΔ των συμμετεχουσών χωρών.




iefimerida.gr/  https://www.enoplos.gr/