25.10.19

Η ΜΙΤ χρησιμοποιεί δημόσια κτίρια στην Θράκη για να προωθήσει τις δραστηριότητές της! - Παραμονές της εθνικής επετείου!

Σε μια καταγγελία που πρέπει να διερευνηθεί άμεσα από τις ελληνικές Αρχές προχωράει η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» με δημοσίευμά της στο οποίο αναφέρει πως η τουρκική ΜΙΤ, η οποία έχει διεισδύσει με κάθε τρόπο στην ελληνική Θράκη, έχει προχωρήσει σε κατάληψη δημόσιων κτιρίων!

ΕΣΤΙΑ: «Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια στην Θράκη» και υπότιτλο «ωσάν να επρόκειτο για έδαφός τους – Έβαλαν λουκέτο σε αίθουσες Δήμου!».
Μάλιστα, η εφημερίδα καταγγέλλει:
«Οι Τούρκοι δεν ησυχάζουν. Συνεχίζουν την αθόρυβη εισβολή τους στην ελληνική επικράτεια. Παραμονές της εθνικής μας επετείου, στις 26 και 27 Οκτωβρίου, διοργανώνεται στον μειονοτικό Δήμο Αρριανών Ροδόπης αγροτικό συνέδριο υπό τον αθώο τίτλο ‘φεστιβάλ γεωργίας – κτηνοτροφίας’ […].
Ωστόσο, αν η εκδήλωση αυτή είναι τόσο αθώα όσο παρουσιάζεται, εγείρονται τα εξής ερωτήματα:
Πρώτον, γιατί πριν από λίγες ημέρες κατέφτασε στον Δήμο Αρριανών, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., κλιμάκιο από την γείτονα και (όπως λέγεται) έψαξε τις αίθουσες του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με ηλεκτρονικά μέσα, πιθανόν και κοριούς; Ποιο το δικαίωμα;
Δεύτερον, είναι αλήθεια ότι από εκείνη την ημέρα είναι κλειδωμένες οι πόρτες των συγκεκριμένων αιθουσών; Και, αν ναι, γιατί; Τόσο απόρρητα πράγματα θα ειπωθούν;
Τρίτον, και σημαντικότερο, με ποια εξουσία κλείδωσε το κλιμάκιο από την γείτονα ελληνικό Δήμο; Είναι ένα δημοτικό κατάστημα δημόσιο κτίριο ιδιοκτησίας της ελληνικής δημοκρατίας ναι ή όχι;».
Σκιές» υπάρχουν γύρω από το φεστιβάλ γεωργίας – κτηνοτροφίας που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 26 με 27 Οκτωβρίου στον Δήμο Αρριανών, το οποίο – σύμφωνα με την αφίσα του – είναι «το πρώτο και μοναδικό φεστιβάλ που ενώνει τους αγρότες με τον επιχειρηματικό κόσμο του αγροτικού τομέα» όπως αναφέρει το xronos.gr
Πάντως, με μία απλή ματιά στον βασικό συνεργάτη, ο επιχειρηματικός κόσμος έρχεται εξ Ανατολάς και δεν είναι άλλος από το Παγκόσμιο Τουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «το Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας σε συνεργασία με το Δήμο Αρριανών και το Παγκόσμιο Τουρκικό Επιχειρηματικό Συμβούλιο (DTİK) της Επιτροπής Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων (DEİK), διοργανώνει το AGROFEST Φεστιβάλ Γεωργίας-Κτηνοτροφίας στις 26-27 Οκτωβρίου 2019 στα Αρριανά Ροδόπης.
Ο σκοπός της διοργάνωσης είναι η συνένωση των αγροτών με τον επιχειρηματικό κόσμο του τομέα και συνεδρίαση μεταξύ όλων των συμβαλλομένων του αγροτικού τομέα για τα προβλήματα, το παρόν, το μέλλον και την ανάπτυξη των αγροτικών καλλιεργειών της ευρύτερης περιοχής».
Σύμφωνα με την αφίσα, οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
Συνέδρια για τα αγροτικά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Περίπτερα – έκθεση προϊόντων στο γήπεδο Αρριανών. Συναυλίες στο γήπεδο Αρριανών.
Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι το «Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας» αποτελεί μία Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση.
https://www.pronews.gr