20.10.19

Τεράστια διαμαρτυρία στην Ρώμη κατά της αριστερής κυβέρνησης - Εθνική συμμαχία Ματέο Σαλβίνι με Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Τεράστια διαμαρτυρία στην Ρώμη κατά της αριστερής κυβέρνησης - Εθνική συμμαχία Ματέο Σαλβίνι με Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Περισσότεροι από 200.000 Ιταλοί πραγματοποίησαν σήμερα στην Ρώμη την μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση των τελευταίων ετών κατά της κεντροαριστερής κυβέρνησης και του συνονθυλεύματος του «Κινήματος των 5 Αστέρων»  με επικεφαλής τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, αλλά και τον πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Φόρτσα Ιτάλια και την Τζόρτζια Μελόνι,

Το πλήθος, κρατώντας σημαίας της Λέγκας και της Ιταλίας, κατέκλυσε την Πιάτσα Σαν Τζοβάνι, όπου κατά παράδοση γίνονται οι συγκεντρώσεις των αριστερών κομμάτων και των συνδικάτων. Ο Σαλβίνι και οι σύμμαχοί του μίλησαν στους συγκεντρωμένους με φόντο το σύνθημα «Ιταλική Υπερηφάνεια».
«Αυτή είναι η Ιταλία που εργάζεται και υποφέρει, που ονειρεύεται και ελπίζει», είπε ο Σαλβίνι, μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνασπισμού, ο οποίος παραιτήθηκε γιατί ήθελε «καθαρή εντολή διακυβέρνησης» κουρασμένος από το σαμποτάζ των συνεργατών του στην κυβέρνηση ειδικά κατά της πολιτικής περιορισμού των αφρικανικών μαζών που κατακλύζουν την Ιταλία.
«Εμείς είμαστε ο λαός εναντίον της ελίτ, θα αλλάξουμε την ιστορία αυτής της χώρας», είπε ο Σαλβίνι. 
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά της Λέγκας έχουν εκτοξευθεί και είναι πρώτο κόμμα με διαφορά 20% (!) από το κεντροαριστερό κυβερνητικό κόμμα
Πριν από τον Σαλβίνι είχαν ανέβει στη σκηνή ο 83χρονος πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι της Φόρτσα Ιτάλια και η Τζόρτζια Μελόνι, η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Αδελφοί της Ιταλίας. Τα τρία κόμματα ενώνουν συνήθως τις δυνάμεις τους στις τοπικές εκλογές για την ανάδειξη δημάρχων και περιφερειαρχών και αναμένεται να σαρώσουν..
«Σ' ευχαριστώ Σίλβιο για τις μάχες που έδωσες και τις μάχες που θα δώσουμε», είπε ο Σαλβίνι, υποσχόμενος ότι η κεντροδεξιά θα παραμείνει ενωμένη «για να κερδίσουμε μαζί».
Ο Μπερλουσκόνι χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση «την πιο αριστερή στην ιστορίας μας» και είπε ότι «κατέβηκε στην πολιτική πριν από 25 χρόνια για να σώσει την Ιταλία από τους κομμουνιστές, προειδοποιώντας ότι τώρα ο κίνδυνος αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος».
pronews