30.9.19

«Κill the police» φώναζαν οι χιλιάδες αλλοδαποί που έκαψαν την Μόρια: Επίθεση και στους πυροσβέστες (βίντεο)

Toν θάνατο των αστυνομικών ήθελα οι αλλοδαποί που εξεγέρθηκαν στην Μόρια και το γεγονός αυτό δείχνει πόσο επικίνδυνη έχει γίνει η κατάσταση στην χώρα με την συγκέντρωση τόσο μεγάλων αριθμών αλλόθρησκων αλλοδαπών.
Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί της Λέσβου στο ΘΕΜΑ 104,6 οι αλλοδαποί φώναζαν «kill police»

Ως μια πολύ δύσκολη κατάσταση περιέγραψε όσα συνέβησαν το απόγευμα της Κυριακής στη Μόρια ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Λέσβου, Βασίλης Ροδόπουλος.
Όπως είπε χαρακτηριστικά στον ΘΕΜΑ 104,6 «για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια φώναζαν "kill police"».
«Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Είχαν πολύ επιθετική συμπεριφορά, δεν άφηναν τα πυροσβεστικά για την κατάσβεση. Όταν είδαν το πτώμα χάρη στην εμπειρία συναδέλφων και από τύχη δεν είχαμε θύματα» πρόσθεσε ο κ. Ροδόπουλος
«Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πράγμα» συμπλήρωσε ο ίδιος περιγράφοντας ότι στο κέντρο υποδοχής της Μόριας βρίσκονται αυτή τη στιγμή «13.000 άνθρωποι από πάνω από 17 διαφορετικές φυλές.».
Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλεί το βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook ένας πυροσβέστης, που βρέθηκε στη Μόρια και έβλεπε τους πρόσφυγες και μετανάστες να καταστρέφουν τα πυροσβεστικά οχήματα. Ο πυροσβέστης  εξέφρασε την αγωνία του για τα όσα συμβαίνουν εκεί. «Παιδιά και γυναίκες μας περιμένουν να γυρίσουμε πίσω...» έγραψε λακωνικά.


Σε νεώτερή του ανάρτηση ο πυροσβέστης δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τις ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημα τπς πυροσβεστικής αλλά και τις πέτρες που «προσγειώθηκαν» μέσα σε αυτό.


Το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε εντολή σε δύο διμοιρίες των ΜΑΤ που θα περιφρουρούσαν το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ να μεταβούν με C-130 στη Μυτιλήνη, όπου πρόκειται να μεταβούν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης ΟΙκονόμου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης και ο γγ μεταναστευτικής πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.
Εντύπωση προκαλεί η ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, που κάνει λόγο για δύο φωτιές, με διαφορά 20 λεπτών, τη μία εκτός του καταυλισμού και τη δεύτερη σε κοντέινερ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιοχή ξέσπασαν δύο φωτιές, η «πρώτη στις 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις».
Σύμφωνα με το lesvospost.gr, όλα ξεκίνησαν όταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο hot spot εξεγέρθηκαν, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και έβαλαν φωτιές εντός και εκτός του καταυλισμού, ζητώντας να φύγουν από εκεί.
«Η νύχτα θα είναι δύσκολη» εκτίμησε ο δήμαρχος Λέσβου, Στρατής Κυτελής, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για αποσυμφόρφηση του ΚΥΤ, όπου βρίσκονται 12.000 άτομα, ενώ η χωρητικότητά του περιορίζεται στα 3.000 άτομα. 
pronews