30.9.19

«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019»: H αναγέννηση της Εθνοφυλακής (Φώτο)


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, από χθες Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ), για να παρακολουθήσει δραστηριότητες στο πλαίσιο διεξαγωγής της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019».
Η αρχή για την αναγέννηση της εθνοφυλακής έγινε αφού πραγματοποιήθηκαν τρεις μεγάλες ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Στο Δ Σώμα Στρατού βρέθηκε και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.



«Εθχρικά» σκάφη προσεγγίζουν τον Λιμένα της Μάκρης. Στη Περιοχή αμύνεται το ΤΕ Αλεξανδρούπολης.

Αρχικά ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, μετέβη στο Αινήσιο Δέλτα στο νομό Έβρου, όπου παρακολούθησε την ΤΑΜΣ «ΜΙΝΩΤΑΚΗΣ», που αφορά στην υλοποίηση του Σχεδίου Επιτήρησης της περιοχής, με τη συμμετοχή προσωπικού του Ενεργού Στρατού και της Εθνοφυλακής.
Στη συνέχεια, μετέβη στο Σουφλί Έβρου όπου πραγματοποίησε επίσκεψη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο «126» της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, οι Διοικητές της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και του Δ΄ ΣΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.



Στο Λιμένα της Μάκρης με αντιμετώπιση αμφίβιας εχθρικής κίνησης.

Με πρωτοβουλίες τόσο της πολιτικής όσο και της ηγεσίας του ΓΕΣ προωθούνται άμεσα όλες εκκείνες οι δράσεις που θα δώσουν νέα πνοή σε έφεδρους και εθνοφύλακες που αποτελούν συστατικό στοιχείο της Εθνικής Άμυνας.



Ο ΥΦΕΘΑ με τους άνδρες του ΤΕ Φερρών.
ΤΑΜΣ «ΜΙΝΙΩΤΑΚΗΣ» παρουσία του ΥΦΕΘΑ.

https://defencereview.gr