1.9.19

Προς σύγκρουση Ισραήλ-Χεζμπολάχ: Αντιαρματικός πύραυλος κατέστρεψε τεθωρακισμένο του ισραηλινού Στρατού!


Ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο προς τη μεθοριακή κοινότητα Αβιβίμ του Ισραήλ, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ωστόσο ο στρατός του Ισραήλ διέταξε τους κατοίκους κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους αλλά και να ανοίξουν καταφύγια στην περιοχή, μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.
Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας τις τελευταίες ημέρες, για μια ενδεχόμενη αντιπαράθεση με την ένοπλη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.
Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, με τα ισραηλινά  ΜΜΕ να αναφέρουν ότι το πληρώμά του κατάφερε να το εγκαταλείψει πριν το πλήξει ο πύραυλος.

Σύμφωνα όμως με την ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen TV, από το πλήγμα αυτό «σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκείνοι που βρίσκονταν» μέσα στο ισραηλινό άρμα.
Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πάντως εάν επρόκειτο για άρμα μάχης ή τεθωρακισμένο όχημα.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ιρανικό PressTV το όχημα που καταστράφηκε μετέφερε ισραηλινούς στρατιώτες  επομένως επρόκειτο για κάποιο ΤΟΜΠ.
Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, από την άλλη πλευρά, ανέφεραν ότι «απάντησαν στα πυρά» μετά την εκτόξευση «πολλών αντιαρματικών πυραύλων» από τον Λίβανο, οι οποίοι στόχευαν μια στρατιωτική βάση και οχήματα του στρατού.

Moments ago, an anti-tank missile was fired from Lebanon towards a community in northern Israel. Details to follow.
Anti-tank missiles fired from Lebanon hit IDF military positions in northern Israel. We returned fire toward the source of the attack in southern Lebanon.

We will continue to update as the situation develops.

386 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Στην αρχική ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε λόγο για τραυματίες, ζήτησε όμως από όσους ζουν σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τον Λίβανο να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ανοίξουν τα καταφύγια για να προστατευθούν.
Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν πολλά βλήματα εναντίον της μεθοριακής κοινότητας Μαρούν αλ Ρας, στο νότιο Λίβανο, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι al Manar που πρόσκειται στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.
Σε ζωντανή μετάδοση από το χωριό, το κανάλι έδειξε πυκνούς καπνούς να υψώνονται από τους αγρούς, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

pronews