6.9.19

Για πρώτη φορά επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ: Συλλήψεις αλλοδαπών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο


Για πρώτη φορά η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ με αποτέλεσμα να συλληφθούν αλλοδαποί που νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να "κρυφτούν" πίσω από το άσυλο.


Μέχρι τώρα οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. περιορίζονταν σε επιχειρήσεις έξω από την ΑΣΟΕΕ, στο πεζοδρόμιο. Το τελευταίο είχε ως αποτέλεσμα οι έμποροι των λαθραίων να μετακινούνται απλώς εντός του πανεπιστημιακού ασύλου μαζί με τα προϊόντα τους με την Αστυνομία να παρακολουθεί με δεμένα τα χέρια.

Περίπου δυόμισι χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έκανε η Αστυνομία νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Τα τσιγάρα κατείχαν τρεις αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές οι οποίοι συνελήφθησαν.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου αλλοδαπούς, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2.457) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία διέθεταν προς πώληση.

Είχε προηγηθεί έρευνα στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκε η δράση των συλληφθέντων αλλοδαπών στη συστηματική διακίνηση και εμπορία των λαθραίων τσιγάρων.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Κυψέλης για λαθρεμπόριο και παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, με τη συνδρομή Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

pronews