22.9.19

Σύροι προσπάθησαν να «πετάξουν» για Ζυρίχη παριστάνοντας τους...Ουκρανούς βολεϊμπολίστες

Να τους συγχαρούμε με εισαγωγικά ή χωρίς εισαγωγικά για το ...κατόρθωμά τους που δεν άφησαν να "ξεκουμπιστούν" οι Σύριοι;
Juan
Μπροστά σε ένα τραγελαφικό περιστατικό έπεσαν οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ στο ελευθέριος Βενιζέλος, όπου Σύριοι (τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται)  παρίσταναν τους...Ουκρανούς βολεϊμπολίστες για να ταξιδέψουν παράνομα στην Ελβετία.

Σύροι μετανάστες που φορούσαν αθλητικές στολές, κρατούσαν... μπάλες του  βόλεϊ και παριστάνοντας τα μέλη ομάδας επιχείρησαν να πετάξουν χρησιμοποιώντας γνήσια ουκρανικά διαβατήρια για τη Ζυρίχη, πιάστηκαν στη "φάκα" των αστυνομικών του Ελευθέριος Βενιζέλος, οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να συγκρατήσουν στην Ελλάδα χιλιάδες αλλοδαπούς που θέλουν να διαφύγουν!
Η σύλληψη των δέκα ατόμων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι λίγο μετά τις 2. Η ομάδα των «Ουκρανών αθλητών» ηλικίας από 20-25 χρονών με τις στολές και τις μπάλες  βόλεϊ  πλησιάζει την πύλη και με τα διαβατήρια στα χέρια επιχειρούν να περάσουν τον έλεγχο.
Έδειχναν ήρεμοι καθώς τα έγγραφα ηταν γνήσια και συνεπώς δεν υπήρχε πιθανότητα κάτι να πήγαινε στραβά.
Όμως οι αστυνομικοί βλέποντας την ομάδα με τις μπάλες κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και τους σταμάτησαν για να περαιτέρω έλεγχο.
Και τα σαΐνια του Ε.Βενιζέλος έβγαλαν "λαβράκι" καθώς αποδείχτηκε ότι η ομάδα  βόλεϊ ήταν στην πραγματικότητα Σύροι πρόσφυγες που χρησιμοποίησαν αυτό το κόλπο για να ξεγλιστρήσουν από τις αρχές και να καταφέρουν να πετάξουν για την Ελβετία εγκαταλείποντας την Ελλάδα!
Και μόνο στην ιδέα ότι οι αλλοδαποί ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την χώρα, οι αστυνομικοί σάστισαν αρχικά, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι θα έχαναν 10 μουσουλμάνους μέσα απο τα χέρια τους, αλλά γρήγορα και με αστραπιαίες κινήσεις κατάφεραν να τους συλλάβουν και να τους κρατήσουν εντός συνόρων!
Έτσι με αυτή τη μεγάλη επιτυχία, οι αστυνομικοί κατάφεραν και συγκράτησαν στην Ελλάδα ακόμη 10 αλλοδαπούς για μόνιμη εγκατάσταση, αφού τους γνωστοποιήθηκε ότι απαγορεύεται να την εγκαταλείψουν,γιατί αυτό θα ήταν παράνομο.
Το ότι είχαν μπει στην Ελλάδα βέβαια παράνομα παραβιάζοντας τα σύνορα δεν απασχολεί κανένα. Ο στόχος είναι να μην φύγουν ποτέ.
Μάλιστα ο  αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπάλληλων Νοτιοανατολικής Αττικής Ηλίας Βρέντας, έδωσε και τα απαραίτητα ...συχαρίκια:  
«Πολλά συγχαρητήρια στους συναδέλφους του Γραφείου Ελέγχου Διαβατηρίων του Τμήματος Ασφαλείας του Αερολιμένα Αθηνών για την σύλληψη 10 Αλλοδαπών υπηκόων Συρίας που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με προορισμό την Ζυρίχη Ελβετίας με γνήσια Διαβατήρια Ουκρανίας άλλων ατόμων προσποιούμενοι ομάδα βόλεϋ, φορώντας ομοιόμορφη αθλητική αμφίεση κ κρατώντας στα χέρια τους δυο μπάλες βόλεϋ.
Οι αστυνομικοί του Ελ. Βενιζέλος δείχνουν πως κατέχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθημερινά δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την πρόληψη και την αποφυγή όλων των έκνομων ενεργειών, αλλά και στην καταστολή όταν αυτές συμβαίνουν!»
pronews
Τώρα το συγκεκριμένο "αίσθημα ευθύνης" ποιο κράτος συμφέρει, είναι συζητήσιμο.Πάντως όχι την Ελλάδα! To να αδειάσει η Ελλάδα από τους παρείσακτους ψευτομετανάστες το λέμε "έκνομη ενέργεια", αν δεν είναι για κλάματα τότε είναι για γέλια!
Juan