28.8.19

Βίντεο: Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Ορούτς Ρέις πλέει προς Καστελόριζο - Συνεχείς πτήσεις τουρκικών UAV

Προς την περιοχή ανατολικά του Καστελόριζου κατευθύνεται το τουκρικό σεισμογραφικό σκάφος Ορούτς Ρέις σε μια κίνηση που ενδέχεται να επιφέρει θυελλώδεις εξελίξεις στο Αιγαίο.Το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι του στην Κωνσταντινούπολη και τώρα κατευθύνεται στο λιμάνι της Σελεύκειας ανατολικά του Καστελόριζου, με τα τουρκικά ΜΜΕ να δίνουν ιδιαίτερη προβολή στο θέμα με δείχνοντας βίντεο από τον πλου του τουρκικού σκάφους.

Όλα αυτά, ενώ το τρίγωνο Κάρπαθου-Ρόδου-Καστελόριζου φαίνεται να έχει πάρει "φωτιά" καθώς και σήμερα οι εμπλοκές μεταξύ μαχητικών της ΠΑ και της ΤΗΚ ήταν πολλές και ιδιαίτερα επικίνδυνες για την πρόκληση "θερμού" επεισοδίου.
Ειδικότερα, 16 τουρκικά αεροσκάφη (14 F-16 και δύο CN-235) προχώρησαν σε 56 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, καθώς επίσης και σε 19 παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.
Επιπρόσθετα, σημειώθηκαν πέντε εικονικές αερομαχίες, ενώ έξι αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.
Τέσσερις εκ των παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά Α/Φ F16 στις 13:31 άνωθεν ν. Παναγιάς και ν. Οινουσσών στα 26.500 πόδια και τουρκικά αεροσκάφη.
Οι Τούρκοι με αυτόν τον τρόπο υλοποιούν την απόφαση Ερντογάν αλλά και προηγούμενες δηλώσεις  που έχει κάνει ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ στις αρχές του μήνα πως περί τα τέλη Αυγούστου η Τουρκία θα στείλει στην Ανατολική Μεσόγειο και το έτερο ερευνητικό της σκάφος για έρευνες.
«Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατ. Μεσόγειο. Το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ ξεκίνησε ήδη τις εργασίες του στα ανοιχτά της Καρπασίας. Το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή 3 εβδομάδες. Αντίστοιχα το πλωτό γεωτρύπανο Πορθητής έχει προχωρήσει αρκετά στα τεμάχια δυτικά της Κύπρου.
Ο Πορθητής θα συνεχίσει για λίγες εβδομάδες ακόμη στο υπάρχον σημείο, ενώ αυτή τη στιγμή έχει φτάσει σε βάθος περίπου 5 χιλιάδων μέτρων. Τις επόμενες ημέρες κατέρχεται και το ερευνητικό πλοίο Oruç Reis στην ανατ. Μεσόγειο για να συνδράμει στις έρευνες του Barbaros» είχε αναφέρει.




boyutlu haritalama,derin sismik,gravite(petrol yoğunluğu),manyetik sistemler ve deniz tabanı ayrıntılı görüntüleme ile haritalama sistemleri,uzaktan kumandalı sualtı aracı(ROV), su kolonu ve deniz tabanından jeolojik örnekleme yapabilecek ekipman ile donatılmış durumda.
12.00 itibari ile ’na yaklaştı. Marine Traffic sitesindeki rotasına göre (2. Foto) yolculuğun ilk etabı Yarın (Perşembe) saat 19.00 da Limanında sona erecek. Ardından da Limanına geçmesi bekleniyor.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Milli Savunma Sanayii ve Milli Projeler

Την ίδια ώρα τα τουρκικά UAV πετούν ασταμάτητα τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και στο Ν.Α. Αιγαίο. Τα τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του τουκρικού σκάφους Φατίχ το οποίο επιτηρεί UAV Anka διαφημίζοντας ότι παρακολουθούν συνεχώς τις κινήσεις των τουρκικών ερευνητικών σκαφών.
Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι δηλώνουν δύο πράγματα:
Πρώτον ότι τα UAV που διαθέτουν επιτηρούν όλη την περιοχή μεταξύ Κύπρου και τουρκικών ακτών και δεύτερον προειδοποιούν ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση παρενόχλησης του σκάφους αυτή θα εντοπιστεί γρήγορα και θα αντιμετωπιστεί.


pronews.gr