28.8.19

Τουρκική φρενίτιδα στο Αιγαίο: 3 πτήσεις μαχητικών επάνω από ελληνικό έδαφος, 5 αερομαχίες & 56 παραβιάσεις του ΕΕΧ

Με αμείωτη ένταση εξακολούθησα για ακόμη μια ημέρα οι τουρκικές επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο, με τα μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας να εμπλέκονται σε πέντε περιπτώσεις σε αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε τρεις περιπτώσεις πέταξαν επάνω από το ελληνικό έδαφος.

Ειδικότερα, 16 τουρκικά αεροσκάφη (14 F-16 και δύο CN-235) προχώρησαν σε 56 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, καθώς επίσης και σε 19 παραβάσεις κανόνων εναέριας κυκλοφορίας.
Επιπρόσθετα, σημειώθηκαν πέντε εικονικές αερομαχίες στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και συμπλέγματος Μεγίστης, όπως το pronews.gr έχει ενημερώσει από το πρωί.
Τέσσερις εκ των παραβιάσεων ήταν οι πτήσεις πάνω από το ελληνικό έδαφος που πραγματοποίησαν τα τουρκικά μαχητικά σε Χίο, Παναγιά και Οινούσσες! 
Περί τα 10 τουρκικά μαχητικά που προέρχονται από τις Πτέρυγες Μάχης της Μπαντίρμα, του Μπαλίκεσιρ και του Ικονίου, δηλαδή τις πλέον έμπειρες της τουρκικής Αεροπορίας και τις πλέον ικανές, αναπτύχθηκαν στο Ντάλαμαν 
Ολα αυτά για να δημιουργηθεί ένας προστατευτικός "θόλος" για το Ορούτς Ρέις το οποίο καταπλέει στην περιοχή εντός ωρών.
Στην κυβέρνηση παρακολουθούν με μεγάλη ανησυχία την κλιμάκωση που επιχειρεί η Αγκυρα (26 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά σε 24 ώρες!) και προς τα έξω γίνονται δηλώσεις για «στρατηγική ψυχραιμία», αλλά δεν κρύβεται η ανησυχία για κλιμάκωση τις επόμενες ημέρες που το «Ορούτς Ρέιτς» θα αναπτυχθεί στην περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης.
pronews.gr