16.8.19

Οι συριακές δυνάμεις προελαύνουν στην νότια Ιντλίμπ: Σφοδρές συγκρούσεις για την κατάληψη της Khan Sheikhoun (βίντεο)


O συριακός Στρατός προελαύνει στην νότι Ιντλίμπ και κατάφερε να καταλάβει δύο ακόμα πόλεις κοντά στην στρατηγική πόλη της Khan Sheikhoun με την οποία έχει ήδη αποκαταστήσει οπτική επαφή.

Κατέλαβε τις Abideen και Khirbat Abideen σπάζοντας πριν από λίγο τις γραμμές των τζιχαντιστών.

Αυτή την στιγμή γίνονται οι τελευταίες εκκαθαρίσεις στην Abideen. Από χθες Πέμπτη οι συριακές δυνάμεις κατέλαβαν τέσσερις περιοχές από τους ισλαμιστές ανάμεσά τους την πόλη Madaya, στην βορειοδυτική πλευρά της Khan Sheikhoun.

Ως αποτέλεσμα αυτών των επιτυχιών έχει δημιουργηθεί ένα δυνατό μέτωπο στο δυτικό πλευρό της Khan Sheikhoun.

Από χθες Πέμπτη οι Τουρκμένοι του National Liberation Front (NLF) έστειλαν μεγάλες ενισχύσεις στα μέτωπα της Idlib και της Hama.

Αυτές οι ενισχύσεις αναμένονται να προσφέρουν σημαντική ανακούφιση στις εξαντλημένες ισλαμιστικές δυνάμεις του μετώπου της Khan Sheikhoun.

Η πόλη Khan Sheikhoun βρίσκεται στον αυτοκινητόδρο Hama-Idlib και θεωρείται ύψιστης στρατηγικής σημασίας καθώς η κατάληψή της θα επιτρέψει την απόρσκοπτη μεταφορά δυνάμεων από την Hama προς την ομώνυμη πρωτεύουσα της περιφέρειας.

Ο συριακός Στρατός επιχειρεί να «στραγγαλίσει» την πόλη από τον ανατολικό και τον δυτικό άξονα κάτι που όμως δεν έχει καταφέρει καθώς στα ανατολικά οι πολυαριθμες τζιχαντιστικές δυνάμεις έχουν σταματήσει κάθε κυβερνητική προσπάθεια.

Όλη την εβδομάδα ο συριακός Στρατός επιτίθεται στο ύψωμα Tal Tari, που θεωρείται σημείο για την κατάληψη της Ta’manah.

Οι δυνάμεις της Hay’at Tahrir Al-Sham προβάλουν μεγάλη αντίσταση και εμποδίζουν την κατάληψη του Tal Tari.
Στην μάχη εμπλέκονται το 5ο Σώμα του συριακού Στρατού και η Προεδρική Φρουρά
pronews