15.8.19

«Φιέστα» αλυτρωτισμού από τους Σκοπιανούς: Χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας» σε ψευδοϊστορική εκδήλωση – Προκλητική συμμετοχή Αυστραλής βουλευτού


Με αμείωτους ρυθμούς και χωρίς επαρκή κάλυψη από τα ΜΜΕ συνεχίζεται το αλυτρωτικό «τσίρκο» των Σκοπιανών, και μέσω της σκοπιανής διασποράς στην Αλβανία. Οι εθνικιστικές και ψευδοϊστορικές εκδηλώσεις των Σκοπιανών αποτελούν μια μορφή «παράδοσης» πλέον και σε αυτές πρωταγωνιστούν χάρτες με τη «Μακεδονία του Αιγαίου», «μακεδονικοί χοροί» και ομιλίες-μανιφέστα αλυτρωτισμού.
Η καλύτερη απάντηση για το «παραμύθι» της Συμφωνίας της λίμνης που θα ακύρωνε δήθεν τον Σκοπιανό αλυτρωτισμό, είναι η ίδια η πραγματικότητα.
Οι φωτογραφίες από την χθεσινή εκδήλωση της Σκοπιανής Διασποράς για την επέτειο από την βουλγαρική εξέγερση του Ίλιντεν, στην Μελβούρνη, αποδεικνύουν τίποτα δεν έχει τελειώσει για τους Σκοπιανούς και θα συνεχίσουν να διεκδικούν την Μακεδονίας μας και την ένδοξη ιστορία της.
Ομιλίες και χοροί με φόντο ψευτοαλυτρωτικούς χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας», τον ήλιο της Βεργίνας και τον Γκότσε Ντέλτσεφ.
Ανάμεσα στους ομιλητές ξεχώρισε και η Αυστραλή βουλευτής Natalie Suleyman, όπως αναφέρει στο facebook η σελίδα History of Macedonia, της οποίας η συμμετοχή σε μια τέτοια εκδήλωση αποτελεί ντροπή για το Κοινοβούλιο της Αυστραλίας και απαιτεί την άμεση παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς στην Αυστραλία ζει και μια τεράστια κοινότητα Ελλήνων.
Είναι ίσως η πρώτη φορά που ο ακραίος Σκοπιανός εθνικισμός θα ωφελήσει την χώρα μας. Αλλά παραμένει ντροπή για τη χώρα να τη σώσουν οι ίδιοι οι εχθροί της από την πλήρη ανικανότητα των δικών της κυβερνώντων.
Δείτε βίντεο και εικόνες:
  
newsthessaloniki.gr