15.8.19

Χίος: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για εμπρησμό σε δάση του νησιού - Ερευνες από ΕΥΠ

Δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν χθες Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019 στη Χίο ως υπαίτιοι για πρόκληση εμπρησμού σε δασική έκταση.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι αλλοδαποί συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, σε συνεργασία με υπαλλήλους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χίου.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ως υπαίτιοι πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, στη θέση Μεγάλη Βίγλα – Κακιά Λαγκάδα, της περιοχής Πάρπαντα, της Δ.Ε. Καρδαμύλων, στη Χίο. Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Αντιεισαγγελέας.
Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ η οποία αναζητεί τις διασυνδέσεις των αλλοδαπών με υπηρεσίες του εξωτερικού.
Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Δεκεμβρίου 2011 το pronews.gr είχε αποκαλύψει τις δηλώσεις του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού Μ.Γιλμάζ, o oποίος μιλώντας στην εφημερίδα Μπιργκιούν (Birgun) της Τουρκίας, παραδέχθηκε ότι Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση στα νησιά.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όλοι οι πρωθυπουργοί, όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια.
Και εγώ ενημέρωσα σχετικά το διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο. Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.
Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου, πέρα των μυστικών κονδυλίων, όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό».
pronews