2.8.19

Πλήρης περιφρόνηση: Σκέτο «Μακεδονία» στις φανέλες της εθνικής ομάδας βόλεϊ των Σκοπίων (φώτο-βίντεο)


Τα αποτελέσματα της συμφωνίας εκχώρησης της Μακεδονίας είναι εδώ και εκτιμάται πως το επόμενο διάστημα θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα, καθώς οι παραβάσεις από την πλευρά των Σκοπιανών είναι πολλές.
Σκέτο «Μακεδονία» αναγράφουν τα ρούχα της εθνικής ομάδας του πρώην γιουγκοσλαβικού κρατιδίου, στέλνοντας το μήνυμα τόσο στην πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ό,τι ο αλυτρωτισμός είναι εδώ, αλλά και στην σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη που καλείται να αντιμετωπίσει τα τραγικά λάθη Τσίπρα-Κοτζιά. Θα αντιδράσει στη νέα πρόκληση των Σκοπιανών ή θα αδιαφορήσει και θα περιμένει τις επόμενες;
Η Συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται ότι καταπατείται συνεχώς από τη «Βόρεια Μακεδονία» και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.
Τουλάχιστον αυτό δείχνει το promo video του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών στο οποίο θα συμμετάσχει και η εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, το οποίο δείχνει "φάτσα-κάρτα" της φανέλες με το όνομα "Μακεδονία".
Σύμφωνα με την αποκάλυψη της ιστοσελίδας volleyplanet.gr στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται από τις προπονήσεις της ομάδας, οι φανέλες των παικτών δεν αναγράφουν «Βόρεια Μακεδονία» αλλά «Μακεδονία». Το ίδιο συνέβη και με το επίσημο διαφημιστικό σποτ των ομάδων που δημοσιεύτηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV).
Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα ότι αντί για το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή το «Βόρεια Μακεδονία», στις εμφανίσεις των διεθνών παικτών αποτυπώνεται μόνο το «Macedonia» παρά το γεγονός ότι, όπως αναφέρεται επίσημα στην παρουσίαση της ομάδας από τη CEV, η ονομασία της στη διοργάνωση είναι «North Macedonia».



pronews