20.8.19

Βίντεο-φωτό: Aυτό είναι το ελικόπτερο - Πώς χτυπάει στο καλώδιο και εκρήγνυται - Απόστρατος αξιωματικός ο νεκρός πιλότος


Ένα βίντεο ντοκουμέντο που καταγράφει τη στιγμή της συντριβής του ελικοπτέρου στον Πόρο το μεσημέρι της Τρίτης έφερε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1.
Στο βίντεο φαίνεται το ελικόπτερο να χτυπάει στα καλώδια της ΔΕΗ, να σημειώνεται έκρηξη και ένα δευτερόλεπτο αργότερα να πέφτει στο νερό.
Από την πτώση έχασαν τη ζωή τους ο Έλληνας χειριστής του ελικοπτέρου και οι δύο Ρώσοι επιβάτες με την επιχείρηση ανάσυρσής τους να ολοκληρώνεται λίγο πριν τις 6 το απόγευμα.
Αυτό είναι το ελικόπτερο A-190C ανήκε στην εταιρεία ενοικιάσεως ελικοπτέρων IFLY (φωτό κάτω):
Πρόκειται για μια εταιρεία με σημαντική παρουσία στον χώρο των ενοικιάσεων αεροσκαφών και ελικοπτέρων, η οποία διαθέτει στον στόλο της άλλα έξι ελικόπτερα και 2 ιδιωτικά αεροσκάφη. Μάλιστα πληροφορίες από επιχειρηματικούς κύκλους θέλουν την εταιρία να έχει σχέση με τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Στέγγο, ιδιοκτήτη του Πόρτο Καρράς.
Ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν απόστρατος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για τον Νίκο Καρυστινό.
Το ελικόπτερο φέρεται να απογειώθηκε από το Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό το Κρανίδι. Από εκεί πέταξε με προορισμό τον Γαλατά Πόρου όπου θα επιβιβαζόταν ένα ακόμα άτομο και θα έφευγαν για το Ελευθέριος Βενιζέλος.
Αυτός είναι ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου
Πιλότος που προερχόταν από την Πολεμική Αεροπορία ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε ανάμεσα στον Πόρο και το Γαλατά το μεσημέρι της Τρίτης με αποτέλεσμα τόσο ο ίδιος όσο και οι δύο Ρώσοι επιβάτες του να χάσουν τη ζωή τους.
Ο Νίκος Καρυστινός όπως είναι το όνομα του άτυχου πιλότου ήταν πατέρας τριών παιδιών και απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας.
Ηταν ο πρώτος που εντοπίστηκε στο βυθό και ανασύρθηκε νεκρός μαζί με τους Ρώσους Abramov M. και Davel A. που επιβιβάστηκαν στο Γαλατά έχοντας ως προορισμό το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».
pronews