20.8.19

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γενική αιφνιδιαστική επίθεση της Τουρκίας σε Κούρδους Συρίας, Ιράν και ΝΑ τουρκικών επαρχιών! (βίντεο)

Αιφνιδιαστική γενική επίθεση στους Κούρδους του PKK και του YPG σε τρία κράτη, το εσωτερικό της Τουρκίας, στο βόρειο Ιράκ, αλλά και στη βόρεια Συρία εξαπέλυσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Στο εσωτερικό της Τουρκίας, βασικά κοντά στην όριο γραμμή με το Ιράν, το βάρος της επίθεσης ανέλαβαν οι δυνάμεις του Στρατού, της στρατοχωροφυλακής και  ένοπλων ομάδων φιλότουρκων Κούρδων, άρχισαν  την εκκαθάριση των ανταρτών στις επαρχίες Χακάρι και Σιρνάκ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, 130 διμοιρίες των 40 ατόμων έκαστη, συμμετέχουν στην «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στο εσωτερικό της Τουρκίας
Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί συνολικά 43 σπηλιές αποθήκευσης όπλων, οχυρά και καταφύγια των Κούρδων επαναστατών.
«Οι επιχειρήσεις θα συνεχισθούν μέχρι την εξάλειψη των τρομοκρατών από τις περιοχές αυτές», δήλωσε ο διοικητής της Στρατοχωροφυλακής Αρίφ Τζετίν. 
Επίσης τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε βάσεις Κούρδων ανταρτών στο όρος Καντίλ του βόρειου Ιράκ και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας. 
Στην βόρεια Συρία έγιναν επιθέσεις σε βάσεις του YPG δυτικά του Ευφράτη με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ, ενώ επιθετικά ελικότερα Τ-129 εκτελούσαν αποστολές υποστήριξης.

Είχαν προηγηθεί τις δύο προηγούμενες εβδομάδες επιθέσεις κουρδικών ανταρτικών μονάδων σε στόχους του τουρκικού Στρατού και της Χωροφυλακής:

pronews.gr