4.7.19

Βίντεο - ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό αστυνομικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (video)


Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου. Ο αστυνομικός υπηρετεί στο Α.Τ. Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα στις 05:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου το πλήρωμα του περιπολικού κλήθηκε από το κέντρο της Άμεσης Δράσης να διαχειριστεί επεισόδιο μπροστά σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της οδού Πολυτεχνείου.
Όταν το περιπολικό μετέβη στο σημείο τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει και το επεισόδιο είχε λήξει.

Μισή ώρα αργότερα το κέντρο της άμεσης δράσης ζήτησε από το ίδιο περιπολικό να μεταβεί στον αριθμό 4 της οδού Πολυτεχνείου για "ημιλιπόθυμη κοπέλα εν οδώ"
Στο σημείο μετέβη το πλήρωμα που μόλις είχε αναλάβει βάρδια χωρίς να γνωρίζει ότι πλησίον του σημείου είχε σημειωθεί επεισόδιο.
Ο οδηγός του περιπολικού βγήκε από αυτό αναζητώντας την ημιλιπόθυμη κοπέλα, ενώ ο συνάδελφός του παρέμεινε στο όχημα.  (κακώς)
Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News
Ομάδα πέντε νεαρών ατόμων πλησίασε το περιπολικό. Μόλις ο αστυνομικός αντίκρισε τους πέντε άντρες βγήκε από το όχημα. (και τί έκανε;)
Ένας από αυτούς είπε στον αστυνομικό, "εσύ ρε @@ χτύπησες τον φίλο μας;".
Πριν ο ίδιος προλάβει να αντιδράσει, οι νεαροί άρχισαν να τον χτυπούν με μανία και τον έριξαν στο έδαφος, με το θύμα να μην μπορεί να καλέσει ενισχύσεις.
Τελικά ο αστυνομικός κατάφερε να ξεφύγει και μπήκε σε κοντινό κατάστημα. Βγαίνοντας στη συνέχεια από το κατάστημα πήγε στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε φτάσει στο σημείο για την ημιλιπόθυμη κοπέλα.
Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το bloko.gr:
Πηγή: thestival/   https://www.dikaiologitika.gr
Γεννώνται κάποια ερωτήματα, όπως:
1- Γιατί ο εκφωνητής του R/T κέντρου, δεν ενημέρωσε τον παραλαμβάνοντα συνάδελφό του (στις 06.00 σχετικά με το επεισόδιο, ώστε  και αυτός , με τη νέα κλήση, να ενημερώσει με τη σειρά του  το νέο πλήρωμα του περιπολικού (06.00-14.00) και να στείλει δύο ή και περισσότερα περιπολικά στο σημείο;
2- Ο δεύτερος αστυνομικός, τι έκανε την ώρα που ο συνάδελφός του δεχόταν την επίθεση;
-Είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη του πολλαπλασιασμού  ταχυκινήτων ομάδων (σε  VAN) των 6-10 αστυνομικών που να μπορεί να επεμβαίνει δυναμικά σε ανάλογα περιστατικά καθώς και σε περιστατικά που εσχάτως αποτελούν πληγή για τη Δημόσια τάξη και έχουν σχέση με αλλοδαπά όντα τα οποία επιτίθενται σε περαστικούς πολίτες, τους ληστεύουν και τρομοκρατούν περιοχές, όπως αυτή των Αγ. Πάντων- Μοναστηρίου, ακριβώς εμπρός από το Σιδηροδρομικό Σταθμό και σε μήκος τριακοσίων -τουλάχιστον-μέτρων!!!
-Η Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή πάσχει από αστυνόμευση και αυτό δεν μπορεί να περάσει έτσι.Βέβαια σύντομα -μετά τις εκλογές- θα επακολουθήσουν και οι κρίσεις...
-Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να ρωτήσουμε τους υπεύθυνους του ΟΑΣΘ, γιατί κανείς αλλοδαπός δεν πληρώνει εισιτήριο στα αστικά λεωφορεία; 
Μόνο σε ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα ξέρουν να παριστάνουν τους άγριους οι μισθωτοί ελεγκτές
Εάν δεν μπορεί ένας ελεγκτής -με το δίκιο του- να ελέγξει τσούρμο λαθρομεταναστών επιβατών, να συσταθεί ειδική ομάδα, που να μπορεί να επιβληθεί. 
Είναι απαράδεκτο να πληρώνουν οι Έλληνες εισιτήριο, να κινδυνεύει οικονομικώς ο ΟΑΣΘ και την ίδια στιγμή να κατακλύζουν τα αστικά λεωφορεία δύσοσμοι τζαμπατζήδες!

Αυτά για αρχή....
A. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ

ΥΓ Αν ήμουν στη θέση του αστυνομικού που δέχθηκε την επίθεση, στη καλύτερη περίπτωση οι τρείς "νεαροί" θα κυκλοφορούσαν με πατερίτσες για αρκετό καιρό...