4.7.19

Κικίλιας: Θα καταργήσουμε το άσυλο της ανομίας και της αναρχίας


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αθηναίων, όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο αλλά σε ολόκληρη την τετραετία που προηγήθηκε, μου θέτει το θέμα της ασφάλειας και της τάξης. Ένας άνθρωπος για να αισθάνεται ελεύθερος, πρέπει να είναι ασφαλής. Να νιώθει ότι δεν κινδυνεύει αυτός, η οικογένειά του, το σπίτι του, η περιουσία του. Και το κράτος έχει υποχρέωση να τον προστατεύει», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α’ Αθήνας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.


Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ επισήμανε πως δεν είναι πολιτικός των λόγων αλλά των έργων, προσθέτοντας ότι το 2014, που ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, η κατάσταση στην Αθήνα και σε ολόκληρη τη χώρα δεν ήταν αυτή που βιώνουμε σήμερα. «Είχαμε τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας της τελευταίας δεκαπενταετίας. Επαναλαμβάνω αυτά που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθαρά και εντίμως. Δεν θα ανεχτούμε να στέλνουμε τα παιδιά μας στα πανεπιστήμια για να σπουδάσουν και να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, να υπάρχουν συμμορίες που εμπορεύονται ναρκωτικά και αναρχικοί. Θα καταργήσουμε το άσυλο της ανομίας και της αναρχίας. Και θα πατάξουμε και το παραεμπόριο, που γίνεται με την ανοχή του κράτους, εις βάρος του εμπορικού κόσμου της Αθήνας έξω από τους πανεπιστημιακούς χώρους», δήλωσε προσθέτοντας πως η αποκατάσταση της τάξης και της ασφάλειας προϋποθέτουν προσλήψεις νέων αστυνομικών και ασφαλώς στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως η διαχείριση των φυλακών θα περάσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Δεν μπορεί κάθε πέντε μέρες να εκτελείται στις φυλακές ένα συμβόλαιο θανάτου. Έχει χαθεί ο έλεγχος. Το 2014 μαζέψαμε εγκληματίες και στην τρομοκρατία και στο βαρύ ποινικό έγκλημα και στους εκβιαστές και στους καταχραστές του Δημοσίου. Όλοι αυτοί σήμερα βγαίνουν έξω με τον ντροπιαστικό νόμο Παρασκευόπουλου, τον πρώτο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και τον Ποινικό Κώδικα, το τελευταίο νομοθέτημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.