26.7.19

Βίντεο: Επιτέλους η ΕΛΛ.ΑΚΤ κάνει την δουλειά της - Ματαίωση απόβασης παράνομων αλλοδαπών στο Αγαθονήσι

Ένα σκηνικό που σχεδόν όλοι οι Έλληνες το περίμεναν από την αρχή της μαζικής παράνομης εισόδου εκατομμυρίων παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών εκτυλίχθηκε στο στρατηγικά ευαίσθητης σημασίας Αγαθονήσι:
Σκάφος της ΕΛΛ.ΑΚΤ στέκεται στην οριογραμμή Ελλάδας και Τουρκίας την ώρα που 34 αλλοδαποί οι οποίοι είχαν πληρώσει από 2-5.000 δολάρια ο καθένας για να μεταφερθούν στην Ελλάδα τελικά αναγκάζονται να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα αποτελέσει μεμονωμένο περιστατικό.

Το βίντεο το τράβηξαν οι ίδιοι οι αλλοδαποί μέσα σε φουσκωτή βάρκα την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 σε θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά από το Αγαθονήσι
Το περιστατικό συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 4.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης 17 Ιουλίου και την ίδια μέρα εκδίδεται ανακοίνωση των τουρκικών αρχών για τη σύλληψη «34 παράνομων μεταναστών (14 άνδρες, 6 γυναίκες, 14 παιδιά), 27 από τη Συρία, 6 από το Ιράκ και ένας Παλαιστίνιος, στα ανοιχτά των ακτών του Μεντερέζ σε λαστιχένια βάρκα».
Στο βίντεο οι αλλοδαποί  φωνάζουν συνεχώς προς το σκάφος του Λιμενικού στα αγγλικά «Οχι Τουρκία, όχι Τουρκία, όχι!», το ελληνικό σκάφος αποχωρεί και στη συνέχεια, όπως φαίνεται στο βίντεο, σε πολύ κοντινό σημείο βρίσκεται σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής (Sahik Guvelnik 21), που φέρεται να περιμένει τη βάρκα και να προβαίνει σε συλλήψεις.
Από την εικόνα στο βίντεο είναι εμφανές πως το ελληνικό και το τουρκικό σκάφος βρίσκονται πολύ κοντά το ένα με το άλλο.
Το χρονικό του γεγονότος έχει ως εξής: Το σκάφος του Λιμενικού αντιλήφθηκε την πορεία του φουσκωτού με τους παράνομους αλλοδαπούς και τους προσέγγισε να δει μηπως χρειάζονται βοήθεια.
Όταν κατάλαβε ότι όλα ήταν καλά χωρίς να μπει στα τουρκικά ύδατα αποχώρησε παρά την παρουσία των δουλεμπόρων μιας νορβηγικής ΜΚΟ, της Aegean Boat Report,​ που τους προέτρεπαν να μπουν στα τουρκικά χωρικά ύδατα για να τους πάρουν και σε λιγο ήρθε ένα σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής και έδεσε την βάρκα όπως υποχρεούται η Τουρκία από την σύμβαση που έχει υπογράψει με την ΕΕ και την ρυμούλκησε σε τουρκικό λιμάνι.
Να πούμε πως οι δουλέμποροι της νορβηγικής ΜΚΟ αλλά και της κάθε ΜΚΟ για το κάθε κεφάλι που «διασώζουν» παίρνουν χρήματα.
Η ΜΚΟ διαμαρτυρόταν γιατί έχασε τα χρήματα αυτά γιατί για καθε ένα αλλοδαπό που αποβιβάζεται σε ελληνικό έδαφος  η συνολική επιδότηση για όσο μένει στην Ελλάδα φτάνει τα 3.000 ευρώ το μήνα το κεφάλι για διαμονή, διατροφή και μετακινήσεις.
Την ημέρα πληρώνεται 60-70 ευρώ την ημέρα το κάθε άτομο και τα χρήματα τα δίνει η ΕΕ στις ΜΚΟ ενθαρρύνοντας έτσι ένα ιδιότυπο εμπόριο ψυχών το οποίο στο τέλος θα αλλοιώσει εντελώς τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
pronews