1.7.19

Οργή Ε.Μακρόν: «Αποτύχαμε στην ΕΕ»

Για «αποτυχία» που βγάζει μια «αρνητική εικόνα» για τη λειτουργία της ΕΕ έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις του μετά τη διακοπή της συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, για τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων Ευρωπαϊκών Θεσμών.

«Τελειώσαμε την ημέρα με κάτι που μπορούμε να ονομάσουμε αποτυχία. Είναι μια πολύ αρνητική εικόνα που δίνουμε για το Συμβούλιο και την Ευρώπη και κανείς δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με αυτό που συνέβη τόσες ώρες», δήλωσε, σημειώνοντας ότι αυτή η αποτυχία έρχεται σε συνέχεια της «διαίρεσης» στο ΕΛΚ και το «γεωγραφικό διαχωρισμό στο Συμβούλιο», είπε δείχνοντας ως κύριο υπεύθυνο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
«Η αξιοπιστία μας είναι βαθιά μολυσμένη με αυτές τις συναντήσεις που είναι υπερβολικά μακρές και δεν οδηγούν σε τίποτα, δίνουμε μια εικόνα της Ευρώπης που δεν είναι σοβαρή», συνέχισε, προσθέτοντας ότι εμπόδιο στην εξεύρεση ενός συμβιβασμού μπήκαν «προσωπικές φιλοδοξίες» και «κρυφές ατζέντες». Επιπλέον, εξέφρασε «επιφυλάξεις» για το αν το «μέλλον της ΕΕ» τελικά βρίσκεται σε μια νέα διεύρυνση, όταν δεν μπορούν ληφθούν αποφάσεις μεταξύ των 28.
«Θα αρνηθώ κάθε είδος διεύρυνσης, εάν δεν υπάρξει μια βαθιά μεταρρύθμιση στη θεσμική λειτουργία της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.
PRONEWS