27.6.19

Ο Ιλίρ Μέτα ετοιμάζει διάγγελμα για νέα ημερομηνία διεξαγωγής των τοπικών εκλογών


​Σύμφωνα με πληροφορίες από τον στενό κύκλο συνεργατών του Ιλίρ Μέτα, τις επόμενες ώρες ο Αλβανός πρόεδρος της δημοκρατίας θα διακηρύξει ως νέα ημερομηνία για την διεξαγωγή των τοπικών εκλογών την 20η Οκτωβρίου 2019. Η κίνηση αυτή έρχεται σε συνέχεια του διαγγέλματος περί ακύρωσης των τοπικών εκλογών που ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 30 Ιουνίου όπου τότε είχε διαμηνύσει πως θα επανέλθει ώστε να καθορίσει την νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους.

Την ίδια ώρα ο Έντι Ράμα οδεύει κανονικά προς την υλοποίηση των εκλογών αγνοώντας τις θέσεις του προέδρου της Δημοκρατίας τον οποίο επιχειρεί να καθαιρέσει.
Ο Ράμα πάει στην Χιμάρα
Ο Ράμα θα κλείσει τον
 προεκλογικό του αγώνα στην Χιμάρα την Παρασκευή 28 Ιουνίου όπου βάση νόμου είναι η καταληκτική ημερομηνία για προεκλογικές εκδηλώσεις. Είθισται οι πολιτικοί αρχηγοί να επισκέπτονται τους δήμους βαρύνουσας σημασίας όσο πιο κοντά γίνετε στην ημερομηνία των εκλογών, αυτό δείχνει σαφώς πως ο Ράμα για ακόμη μια φορά έχει σε υψηλή προτεραιότητα τον δήμο Χιμάρας. Ήδη στην Χιμάρα καταφθάνουν ισχυρές
 αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες αύριο θα αυξηθούν και αναμένονται και λεωφορεία με υποστηρικτές του Ράμα από άλλες περιοχές της Αλβανίας.