6.6.19

Πρώην διοικητής ΑΣΔΕΝ Ν.Μανωλάκος: «Οταν ανοίξαμε πυρ κατά τουρκικού ελικοπτέρου αναπτερώθηκε το ηθικό μας»! (βίντεο)

Στο επεισόδιο με τα πυρά σε τουρκικό ελικόπτερο πέρσι στην Ρω, πέρσι το Πάσχα, αναφέρθηκε στρατηγός ε.α. Ν.Μανωλάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Μάλιστα υποστήριξε ότι το προηγούμενο έτος βρισκόμασταν καθημερινά στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία, με το επεισόδιο στη Ρω να μας φέρνει πιο κοντά από ποτέ σε πορεία σύγκρουσης.

«Το πρώτο εξάμηνο του 2018 είμασταν απο την Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο με το δάκτυλο στη σκανδάλη» αποκαλύπτει ο Επίτιμος Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Στρατηγός ε.α Μανωλάκος.
«Είχαμε μεγάλη και καθημερινή ένταση με την Τουρκία το πρώτο εξάμηνο του 2018» αποκαλύπτει ο Στρατηγός, «και μετά τα αλλεπάλληλα γεγονότα στον Έβρο και στα νησιά (αιχμαλωσία στελεχών-παραλίγο βύθιση του περιπολικού ΓΑΥΔΟΣ ) υπήρχε κατήφεια και προβληματισμός στο προσωπικό των Ε.Δ.
Αλλά ήρθε ένα γεγονός στη Ρω που αναπτέρωσε το ηθικό του στρατού μας. Την Δευτέρα του Πάσχα τούρκικο Ε/Π με σβηστά τα φώτα προσέγγιζε το νησί της Ρω!
Ο υπολοχαγός της φρουράς σήμανε συναγερμό και ενημέρωσε την ηγεσία. Στην ΑΣΔΕΝ δώσαμε αμέσως την διαταγή των κανόνων εμπλοκής και η φρουρά έβαλε με τροχιοδεικτικά πυρά στην πορεία του ελικοπτέρου, το οποίο αμέσως γύρισε πίσω πανικόβλητο».
«Οι Τούρκοι ότι λένε το κάνουν», επεσήμανε ο στρατηγός, «Και για εμάς είναι μέγιστο θέμα τι θα κάνουμε αν έρθουν να τρυπήσουν στο Καστελόριζο» είπε αναφερόμενος στην τουρκική πρόθεση για γεώτρηση στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ.


pronews.gr