12.6.19

Θέμα… απογραφής τους βάζουν τώρα οι ψευτομακεδόνες!


12/06/2019
Γράφει η
 Σοφία Βούλτεψη
Θέμα συμμετοχής του στην απογραφή του 2021 βάζει το «Ουράνιο Τόξο», που, παρά την περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών και την δήθεν (κατά Τσίπρα) κατάργηση «όλων των αλυτρωτισμών», εξακολουθεί να αυτοαποκαλείται «Πολιτικό Κόμμα της Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα».
Με ανακοίνωσή τους της 5ης Ιουνίου, οι αυτοαποκαλούμενοι «εθνικά Μακεδόνες», υποστηρίζουν ότι οι 6.500 ψήφοι που έλαβαν στις ευρωεκλογές (για την ακρίβεια 6.413) τους δίνουν το δικαίωμα να ζητήσουν «για πολλοστή φορά» να «τεθεί το ζήτημα εθνικής και γλωσσικής καταγωγής επίσημα στην απογραφή που θα διεξαχθεί σε 2 χρόνια».

Αναφέρουν μάλιστα πως είναι «άκρως υποκριτικό η Ελλάδα να κάνει υποδείξεις στη γειτονική Αλβανία που αναγνωρίζει 11 εθνικές μειονότητες (ανάμεσά τους και η ελληνική και η μακεδονική) για το πώς θα τις απογράψει, τη στιγμή που η ίδια αρνείται στοιχειωδώς να εφαρμόσει τις ίδιες της τις προτάσεις!»
Και καταλήγουν:
«Απογραφή για τις μειονότητες το 2021 λοιπόν. Τολμάτε;»
Το «Ουράνιο Τόξο» λαμβάνει μέρος στις ευρωεκλογές ως μέλος της «Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας» και φέτος απέσπασε τις περισσότερες ψήφους (1.113) στην περιοχή της Φλώρινας.
Στις ευρωεκλογές του 2014 είχε αποσπάσει συνολικά 5.737 ψήφους και στη Φλώρινα 1.067.
Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, υποστηρίζει πως φέτος αύξησε τη δύναμή του σε ποσοστά και σε ψήφους, επειδή έλαβε… 676 περισσότερες ψήφους σε σχέση με το 2014.
Και γι’ αυτό… αυτοσυγχαίρονται, απευθύνοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά τους στο «κόμμα της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα (DEB)» για τη «μεγάλη νίκη του στις περιφερειακές ενότητες Ροδόπης και Ξάνθης» και τις ευχαριστίες του σε «προσωπικότητες του κεντροδεξιού, φιλελεύθερου και αριστερού χώρου για τις δημόσιες τοποθετήσεις τους υπέρ των θέσεών μας».
Ειδικές θερμές ευχαριστίες απευθύνουν στην ΟΑΚΚΕ (Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ) «για την αδελφική, διαχρονική και αταλάντευτη υποστήριξη και για το δημόσιο κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους της να στηρίξουν την ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο».
Σημειώνουν επίσης ότι «η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο, σταθερά και αδιαπραγμάτευτα προσανατολισμένη στην ιδέα των "Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης" έχει την χαρά και την τιμή να είναι μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας (EFA), η οποία μάχεται πανευρωπαϊκά για τα ζητήματα αυτά και βγήκε σημαντικά ενισχυμένη στις Ευρωεκλογές, αποτελώντας μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους την 4η μεγαλύτερη ομάδα στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Greens/ΕFA)».
Έτσι, «η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τις Μακεδόνισσες, τους Μακεδόνες και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες εντός και εκτός Ελλάδας που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου. Сполај Ви многу на сите!»
Υποστηρίζει δε ότι «παρότι και μόνο η συμμετοχή ήταν από μόνη της μια επιτυχία, δεδομένων των γνωστών πολιτικών και οικονομικών συνθηκών που σταθερά στραγγαλίζουν τη δημοκρατία στη χώρα που υποτίθεται ότι τη γέννησε και σε πείσμα όλων εκείνων που ακόμα και σήμερα ισχυρίζονται χωρίς ντροπή ότι δεν υπάρχουμε, η ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο κατόρθωσε να αυξήσει τον συνολικό αριθμό των ψήφων της και τα εκλογικά της ποσοστά σε σχέση με το 2014».
Και απευθύνοντας ευχαριστίες και προς «όλα τα παπαγαλάκια του βαθέως κράτους που βιάστηκαν να πουν ότι 6500 ψήφοι δεν στοιχειοθετούν την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα» εξηγούν τον «θρίαμβό» τους ως εξής:
«Οι χιλιάδες συμπολίτες που μας ψήφισαν θέτουν με τον πιο εμφατικό τρόπο στο τραπέζι τα πάγια βασικά αιτήματα των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα:
- Εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση των περιοχών όπου μιλιέται, αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες και λοιπούς δημόσιους χώρους
- Άμεση και χωρίς όρους επιστροφή των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων του Εμφυλίου και των απογόνων τους
- Άμεση αναγνώριση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού και ενίσχυση της καλλιέργειας της μακεδονικής κουλτούρας και των παραδόσεών μας
- Στροφή στην αειφόρο περιφερειακή ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας την εθνική και γλωσσική διαφορετικότητα ως έναν από τους βασικούς μοχλούς της».
Και όλα αυτά, υπό τον γενικό τίτλο «Οι εθνικά Μακεδόνες είναι εδώ, πιο δυνατοί».
Γραφικότητες, βέβαια. Αλλά όλοι αυτοί πάνε και κολλάνε σε μια ευρωπαϊκή οικογένεια και μετά αρχίζουν όλοι μαζί τα «αιτήματα» περί αναγνωρίσεων και απογραφών.
Ανύπαρκτοι στην Ελλάδα, κατορθώνουν να κάνουν θόρυβο στην Ευρώπη. Και η συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει το εφαλτήριό τους τα προσεχή χρόνια…
Τουλάχιστον ο Ζάεφ θα μείνει φίλος του Τσίπρα «για μια ζωή»!