10.6.19

Βίντεο: Το ισραηλινό ρεσάλτο σε τουρκικό πλοίο έξω από τη Γάζα!

Βίντεο: Το ισραηλινό ρεσάλτο σε τουρκικό πλοίο έξω από τη Γάζα!
Στη δημοσιότητα έδωσε το αρχηγείο των Eνόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, το ρεσάλτο των επίλεκτων δυνάμεων Shayetet 13 σε τουρκικό φορτηγό πλοίο λίγο έξω από την Γάζα. Το περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα πριν λίγες ώρες.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι επίλεκτες δυνάμεις Shayetet 13 πραγματοποίησαν ρεσάλτο σε τουρκικό φορτηγό πλοίο τη νύχτα μεταξύ του Σαββάτου και της Κυριακής έξω από την πόλη Χάιφα.
H ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
"Είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα περίεργο περιστατικό.
Ανταποκριθήκαμε σε επεισόδιο που δημιούργησαν "μη αναγνωρίσιμα στοιχεία"  που προσπαθούσαν να καταλάβουν ξένο πλοίο στις ακτές του Ισραήλ.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Μερσίνα .
Ο πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου μας ειδοποίησε για την κατάσταση.
Μετά από κινητοποίηση του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας, UAV μας έδιναν εικόνα και οι επίλεκτες δυνάμεις μας πραγματοποίησαν ρεσάλτο στο πλοίο MSC Canberra.
Κατά τις έρευνες, συλλάβαμε δύο άνδρες ένας εκ των οποίων είναι Τούρκος λαθρεπιβάτης ο οποίος προσπάθησε να βάλει φωτιά στο πλοίο.
Αφού συνελήφθησαν μεταφέρθηκαν στην ισραηλινή αστυνομία», δήλωσε ο διοικητής του ισραηλινού στολίσκου που επιβιβάστηκε στο πλοίο, Zohar Cohen.
«Το Ναυτικό μας θα συνεχίσει να προστατεύει τα κεντρικά δρομολόγια του Ισραήλ και τα θαλάσσια σύνορα», τόνισε.
Εδώ αρχίζουν τα "περίεργα" καθώς πηγές του Ισραήλ αναφέρουν πως ο Τούρκος Πρόξενος θορυβημένος από το περιστατικό έσπευσε να δει τον Τούρκο λαθρεπιβάτη που συνέλαβαν οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις ενώ το Κανάλι 12 του Ισραήλ αναφέρει πως ο συλληφθείς έχει εντοπιστεί ξανά να προσπαθεί να περάσει παράνομα στο Ισραήλ "σχεδιάζοντας κάτι" χωρίς να το διευκρινίζουν.
Σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση, το Ναυτικό της χώρας ανέφερε πως "άλλες πληροφορίες δεν θα γίνουν γνωστές στο κοινό κατόπιν διαταγών". Τι μετέφερε το φορτηγό πλοίο δεν έγινε γνωστό.
Ποιες είναι οι επίλεκτες δυνάμεις "Shayetet 13"
Είναι ένα από τα επίλεκτα σώματα του Ισραηλινού Ναυτικού. Δημιουργήθηκε το 1948, και έχει λάβει μέρος πρακτικώς σε κάθε αποστολή και εχθροπραξία του Ισραηλινού στρατού. Ένα στέλεχος των Shayetet 13 φέρνει εις πέρας οτιδήποτε από διάσωση ομήρων και αντιτρομοκρατικές αποστολές μέχρι συλλογή πληροφοριών κατασκοπείας και μεταφοράς στρατιωτικού υλικού.
Η εκπαίδευση κρατάει 20 μήνες και σπρώχνει τους εκπαιδευόμενους στα όρια των δυνατοτήτων τους. Υφίστανται τα πιο ακραία ψυχολογικά και σωματικά τεστ, πριν καν μπουν στην εκπαίδευση.
Οι Shayetet 13 έχουν κάνει «τα πάντα όλα» – από αλεξίπτωτα και υποβρύχιες καταδρομές, μέχρι οτιδήποτε σχετίζεται με βόμβες ή αποστολές σε σκοτάδι/ ακραίες καιρικές συνθήκες.
Μέλη της Shayetet 13 μπήκαν σε πλοία που θεωρητικά μετέφεραν «οπλισμό» στη Γάζα, αλλά η πιο διάσημη αποστολή τους ήταν όταν μετά τους Ολυμπιακούς του 1972 καταδίωξαν και σκότωσαν τους αντάρτες που επιτέθηκαν στους Ισραηλινούς αθλητές μέσα στο Λίβανο.
Το σύνθημα της μονάδας είναι:
«Όπως η νυχτερίδα αναδύεται μέσα από το σκοτάδι, όπως η λεπίδα κόβει τη σιωπή, όπως η χειροβομβίδα εκρήγνυται με οργή».PRONEWS.GR