20.5.19

Ο Τσίπρας στέλνει τους ψευτομακεδόνες στις κάλπες


20/05/2019
Γράφει η 
Σοφία Βούλτεψη
Μέσα στην απόλυτη σιωπή, οι προσεχείς ευρωεκλογές διεξάγονται με την Ελλάδα – δια του Αρείου Πάγου – να αποδέχεται ότι στη χώρα μας υπάρχει «μακεδονική μειονότητα». Δηλαδή η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ούτε καν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών που η ίδια υπέγραψε και απαγορεύει την ανάπτυξη «μειονοτικών» δραστηριοτήτων στους δήθεν «εθνικά Μακεδόνες».
Στις 13 Μαΐου, το «Ουράνιο Τόξο», που εξακολουθεί να αυτοπροσδιορίζεται ως «Πολιτικό Κόμμα της Μακεδονικής Μειονότητας στην Ελλάδα» -χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός Τσίπρα και κανενός Κατρούγκαλου και κανενός Κοτζιά – ανακοίνωσε πανηγυρικά τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές, καλώντας τους «Μακεδόνες» και τις «Μακεδόνισες» (με ένα σ) να πυκνώσουν τις τάξεις του.

Όπως αναφέρουν, «το Ουράνιο Τόξο ( Виножито‎, Vinožito) είναι το κόμμα των Εθνικά Μακεδόνων πολιτών της Ελλάδας που δημιουργήθηκε το 1994 και συμμετέχει για 6η συνεχόμενη φορά στις ευρωεκλογές δίνοντας την πρώτη, επίσημη και ηχηρή απάντηση σε αυτούς που ισχυρίζονταν ότι Μακεδόνες με μητρική γλώσσα τα Μακεδόνικα δεν υπάρχουν στην Ελληνική επικράτεια.
Ε λοιπόν, Υπάρχουμε όχι μόνο στην κάλπη αλλά και στην καθημερινή ζωή παλεύοντας για την δικιά μας αξιοπρέπεια, για να υπερασπιστούμε τις παραδόσεις μας, τον πολιτισμό μας, τα τραγούδια μας, τους προγόνους μας. Ειδικά αυτούς που πλήρωσαν βαρύ τίμημα για την Μακεδόνικη καταγωγή τους.  Για τα Detsa Begaltsi και τους πολιτικούς μας πρόσφυγες».
Και συμβουλεύουν τα ακόλουθα:
«Όποιος θέλει να στείλει μήνυμα για όσα γίνονται σε κυβερνητικό επίπεδο μπορεί να το κάνει στη κάλπη  των περιφερειακών και των  τοπικών  εκλογών. Στην κάλπη για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο οι Μακεδόνες -αλλά και οι Έλληνες δημοκράτες -μπορούν να ψηφήσουν για το βάθεμα της δημοκρατίας στην πατρίδα μας και για περισσότερο σεβασμό στα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Αφού δεν μπόρεσαν να ακυρώσουν την πρώτη μας συμμετοχή στις ευρωεκλογές του 1994 από τότε ξεκίνησε ένας μακρύς αγώνας για να περιορίσουν την απήχηση του Τόξου και να αποκλείσουν με κάθε τρόπο τους Μακεδόνες να ενισχύσουν την φωνή του μοναδικού πολιτικού φορέα που τους εκπροσωπεί.
Μηνύσεις, διώξεις, δικαστήρια, πιέσεις, εκφοβισμοί, συκοφαντίες, ψέματα, τα ζείτε και τα βλέπετε 25 χρόνια τώρα. Και εμείς εδώ, αντέχουμε, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι».
Αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση πως «αν πρωτοπόροι στη βόρεια Ελλάδα και σε μερικούς νομούς  δεν ξεκινούσαν τον αγώνα για να σπάσει η απαγόρευση του Μακεδόνικου τραγουδιού ακόμα και σήμερα παντού θα χορεύαμε σαν μουγγοί! Αν δεν πηγαίναμε στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς ακόμα θα μας αγνοούσαν. Βλέπετε και εσείς πόσο μεγάλο αγώνα κάνουν για να συκοφαντήσουν το Ουράνιο Τόξο, το μοναδικό πολιτικό κόμμα που παλεύει για τους Μακεδόνες».
Και καταλήγουν:
«Ξέρετε πολύ καλά πόσοι και ποιοι δεν θέλουν να ακούγεται η φωνή μας. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν να στηρίξετε το Μακεδόνικο κόμμα στις εκλογές στις 26 Μαΐου. Στο χέρι σας είναι.   Μην τους κάνετε το χατίρι.
 Brakia I Sestri Makedontsi.  GORE GLAVATA.
 Ψηφίζουμε – Στηρίζουμε  τους Εθνικά Μακεδόνες και τις Μακεδόνισες του Ουράνιου Τόξου».
Ψηλά το κεφάλι…
GORE GLAVATA, λοιπόν. Δηλαδή, «Ψηλά το κεφάλι»! Όπως και η αφίσα τους, σύμφωνα με την οποία «αν δεν σηκώσεις το κεφάλι, ουράνιο τόξο δε βλέπεις»!
Και έχουν κυκλοφορήσει και σποτάκια με συνθήματα όπως:
«Αγαπητοί Μακεδόνες μάθετε την μητρική μακεδονική μας γλώσσα στα παιδιά σας»
«Πείτε τους ότι είναι Μακεδόνες, μη φοβάστε»
«Στηρίξτε το Μακεδονικό Κίνημα στην Ελλάδα»
Παράλληλα, κυκλοφορούν και το σποτάκι της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας στην οποία ανήκουν. (https://www.youtube.com/watch?v=pCdPP_QYVAM)
Στις 15 Μαΐου επανήλθαν με κείμενο υπό τον τίτλο «Γιατί να ψηφίσω Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο»:
Εκεί αναφέρουν πως οι ευρωεκλογές 2019 θα έχουν έντονο πολιτικά μακεδονικό χρώμα λόγω της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία με την στήριξη του Ο.Η.Ε. έδωσε τέλος στη μακροχρόνια διαμάχη σχετική με το όνομα της γειτονικής χώρας.
Και αναλύουν τη συμφωνία:
«Σαφώς η Συμφωνία των Πρεσπών έλυσε σε διμερές επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών βασικά ζητήματα όπως το θέμα της Σύγχρονης Μακεδονικής γλώσσας και της Σύγχρονης Μακεδονικής Εθνικότητας/Ιθαγένειας, ζητήματα τα οποία ενώ ήταν λυμένα ντεφάκτο και ντεγιούρε σε Διεθνές επίπεδο, έγιναν τελικά αποδεκτά με το Νόμο 4588/Φ.9/25-1-2019 και από την Ελληνική Δημοκρατία -έστω με καθυστέρηση δεκαετιών».
Δεν είναι φαντάσματα!
Αλλά εξηγούν ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν ήταν αυτό, αλλά η «ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας»:
«Ωστόσο, το ζήτημα το οποίο αποτέλεσε ίσως μια από τις βασικότερες αιτίες όλης αυτής της ονοματολογικής διαμάχης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της σημερινής Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας πέρα από το θέμα της ονομασίας, της γλώσσας και της εθνικότητας είναι και παραμένει η ύπαρξη της «γνωστής–άγνωστης» μειονότητας «φάντασμα» που διαβιεί εντός της Ελληνικής Επικράτειας δηλ. των Εθνικά Μακεδόνων Ελλήνων πολιτών, γνωστοί στη Βόρεια Ελλάδα και με άλλες ονομασίες όπως «Ντόπιοι» ή «Σλαβόφωνοι» ή «Σλαβομακεδόνες» ή στα «δικά μας» - “πο νάσσε”: “Τουκάσσνι”».
Και επαναλαμβάνουν:
«Στην Ελλάδα το μοναδικό πολιτικό κόμμα που αγωνίζεται σταθερά για την επίσημη αναγνώριση των δικαιωμάτων των Εθνικά Μακεδόνων Ελλήνων Πολιτών είναι το Ουράνιο Τόξο μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας. Από την ίδρυσή του -το 1994- έως σήμερα ο αγώνας του Ουράνιου Τόξου δικαιώθηκε επανειλημμένως σε πολλά επίπεδα, ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την δημόσια έκφραση της μειονότητας των Εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα, ειδικά στο θέμα αναγνώρισης του Συλλόγου Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού. Το Ουράνιο Τόξο απέδειξε στην πράξη με πολιτικές κινήσεις και νομικές ενέργειες ότι ο/η Μακεδόνας/νισα στην Ελλάδα μπορεί να βρει το δίκιο στα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα, όταν δεν βρίσκει το δίκιο του/της στην Ελλάδα».
Οπότε…
«Κι αυτός ακριβώς είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο κάθε Μακεδόνας/νισα, κάθε «Ντόπιος/ια» ή «Σλαβόφωνος/νη» ή «Σλαβομακεδόνας/νισα» πρέπει να ψηφήσει το Ουράνιο Τόξο στις Ευρωεκλογές του 2019: Για να εφαρμοστούν και στην πράξη απ’ τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές οι αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Οργάνων που δικαίωσαν τον αγώνα μας και να σταματήσουν οι κάθε είδους αμφισβητήσεις της μακεδονικής μας ταυτότητας».
Δηλαδή λένε ξεκάθαρα ότι επιδιώκουν αναγνώριση «μειονότητας».
«Μακεδόνες» πίσω από το παραβάν
«Το Ουράνιο Τόξο», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ανοίγοντας τον Ευρωπαϊκό δρόμο δικαίωσης των Μακεδόνων αποτελεί σήμερα το ανάχωμα εναντίων νεοναζιστικών συμπεριφορών που, σήμερα στην Ελλάδα με τάχα μου δήθεν μακεδονικό πολιτιστικό μανδύα, έφτασαν στο σημείο να θέλουν να απαγορεύσουν στο Μακεδόνα/νισα να λέγεται ακόμα και «Ντόπιος/ια» στον τόπο του! Ο/Η Μακεδόνας/νισα στην Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά ότι, άλλο σημαίνει η ονομασία «Ντόπιος/ια» στη Βόρεια Ελλάδα κι άλλο στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ξέρει πολύ καλά ότι η ονομασία «Ντόπιος/ια» στη Βόρεια Ελλάδα σημαίνει Μακεδόνας/νισα αλλά δεν τολμά να το πει δημόσια λόγω των γνωστών διωγμών του παρελθόντος που υπέστησαν οι προγονοί μας αφήνοντας βαριά σημάδια φόβου μέχρι τις σημερινές γενιές. Ο/Η «Ντόπιος/ια» Μακεδόνας πρέπει να ψηφήσει Ουράνιο Τόξο ακόμα κι αν δε θέλει να λέγεται Εθνικά Μακεδόνας/νισα και προτιμά να δηλώνει δημόσια σκέτο Μακεδόνας/νισα για την καταγωγή του/της χωρίς να είναι αναγκασμένος/νη να λέει κομπιάζοντας –με αμήχανη ντροπή πολλές φορές- ότι είναι απλά «Ντόπιος/ια» στην καταγωγή ενώ μέσα του/της ξέρει μέσα του ότι είναι Μακεδόνας/νισα. Κι αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για το οποίο ο/η «Ντόπιος/ια» Μακεδόνας/νισα πίσω από το εκλογικό παραβάν στις Ευρωεκλογές, που όσο κι αν φοβάται, πρέπει να τολμήσει να ψηφήσει Ουράνιο Τόξο εκδηλώνοντας τη Μακεδονική του/της καταγωγήδιώχνοντας από πάνω του/της τα σημάδια φόβου. Ο/Η «Ντόπιος/ια» Μακεδόνας/νισα πρέπει να ψηφήσει Ουράνιο Τόξο για να μπορεί να λέει περήφανα δημόσια τη Μακεδονική καταγωγή του/της οπουδήποτε κι αν κατοικεί στην Ελλάδα, ακριβώς όπως περήφανα λέει δημόσια τη Κρητική καταγωγή του/της ο/η Κρητικός/κιά χωρίς να χρειάζεται να δηλώνει π.χ. «Ντόπιος/ια» της Κρήτης».
Και οι… αποδείξεις
«Το θετικό πολύχρονο έργο του Ουράνιου Τόξου αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα, σχετικά με την Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, των παγκοσμίου κύρους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία αναμεταδόθηκαν και από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε., όπως:
1. Το Βρετανικό B.B.C., με τίτλο «Μακεδόνες, η αόρατη μειονότητα στην Ελλάδα» με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2019.
2. Το Ρωσικό SPUTNIK με τίτλο «Ουράνιο Τόξο στο Sputnik: Πάνω από 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα μιλούν τη Μακεδονική γλώσσα» με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου 2019.
3. Τo Γερμανικό Deutsche Welle με τίτλο «Δίκη για τη λέξη “Ντόπια”» με ημερομηνία 12 Απριλίου 2019.
Η μεγάλη δημοσιογραφική έκταση των παραπάνω δημοσιευμάτων που όλοι/όλες είδατε ακούσατε και διαβάσατε στα Μ.Μ.Ε, είναι η έμπρακτη απόδειξη της αποτελεσματικής δουλειάς σε διεθνές επίπεδο που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο από το Ουράνιο Τόξο όσο και πολλών άλλων Μακεδόνων αλλά και πολλών Ελλήνων φίλων των Μακεδόνων».
Χάρηκαν με τη δημοσιότητα
«Ακόμα, και οι πρόσφατές επιστολές του Ουράνιου Τόξου που αφορούν ζητήματα της καθημερινότητας των Μακεδόνων στην Ελλάδα συζητήθηκαν εκτενώς στα δελτία ειδήσεων των Ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως:
• Η Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου για την εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας στην δημόσια εκπαίδευση, στις περιοχές όπου αυτή μιλιέται με ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 2019.
• Η Επιστολή προς το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών: Εισαγωγή της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας στο πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2019.
• Η Επιστολή για τον Εκκλησιασμό και στην Μακεδονική Γλώσσα προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με ημερομηνία 6 Μαρτίου 2019».
Τι επιδιώκουν
«Το Ουράνιο Τόξο στήριξε τους Μακεδόνες/νισες στην Ελλάδα σε μια σειρά από βασικά & κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα που αφορούν την πολιτική και πολιτιστική του/της ταυτότητα στην καθημερινότητα.
Το Ουράνιο Τόξο είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα που ζητά:
• Την εισαγωγή και καλλιέργεια της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας παράλληλα με την ελληνική στην επίσημη δημόσια εκπαίδευση στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται.
• Την επίσημη χρήση της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες σε περιοχές όπου μιλιέται.
 Άμεση και χωρίς όρους επιστροφή όλων ανεξαιρέτως των εναπομεινάντων Εθνικά Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων, Μαχητών/τριων του Δ.Σ.Ε. του εμφυλίου πολέμου.
• Εκκλησιασμό στους Ιερούς Ναούς μαζί με την ελληνική γλώσσα και στη σύγχρονη μακεδονική γλώσσα σε περιοχές όπου μιλιέται η μακεδονική»
Και καταλήγει η ανακοίνωση:
«Μακεδόνες και Μακεδόνισες,
Σας καλούμε να ψηφήσετε το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ στις Ευρωεκλογές 2019 για να αποδείξουμε όλοι/όλες μαζί ότι οι Μακεδόνες/νισες στην Ελλάδα δεν είμαστε «αόρατη» μειονότητα «φαντάσματα» αλλά ΟΡΑΤΟΙ ΥΠΑΡΚΤΟΙ άνθρωποι που με αξιοπρέπεια αγωνιζόμαστε για ίσα εθνικά, πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματα με τους Έλληνες/νίδες συμπολίτες μας.
Η δική σας ψήφος θα κάνει τη φωνή του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ακόμα πιο δυνατή. Θα αναγκάσει τους αρμόδιους φορείς σε Ευρώπη και Ελλάδα να γυρίσουν το κεφάλι για ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
#ΔιαφορετικήΕλλάδα #Διαφορετική Ευρώπη
#ПоинакваГрција #ПоинакваЕвропа»
Επομένως, ο… αγώνας συνεχίζεται και μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία ο κ. Τσίπρας λέει ότι έθεσε τέρμα σε όλους τους αλυτρωτισμούς – ενώ στην πράξη οι αλυτρωτισμοί έχουν φουντώσει…
Θα λάβει την απάντηση από τους πραγματικούς Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες στην κάλπη της 26ηςΜαΐου!