13.5.19

Ο Άρειος Πάγος «έκοψε» κόμμα από τις ευρωεκλογές επειδή εμφανιζόταν ο Σταυρός στο σήμα του!

Εντύπωση έχει προκαλέσει η απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλειστεί ο πολιτικός σχηματισμός «Διέξοδος Ελλάς» με επικεφαλής τη γνωστή ακριβίστρια, νομικό και δημοσιογράφο, Γεωργία Μπιτάκου, από τις ευρωεκλογές λόγω «χρήσης θρησκευτικού συμβόλου», και πιο συγκεκριμένα του χριστιανικού Σταυρού!

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως αφενός μεν στην σύνθεση του σήματος που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, ο Σταυρός αποτελεί ένα μέρος της συμβολολογίας που χρησιμοποιείται, αφετέρου δε, υπάρχει κόμμα το οποίο δραστηριοποιείται πολλά χρόνια, το «ΛΑΟΣ» του Γ.Καρατζαφέρη το οποίο επίσης χρησιμοποιεί το Σταυρό και μάλιστα ως μοναδικό σύμβολο στο σήμα του κόμματος και το οποίο ποτέ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα αποκλεισμού του από ευρωεκλογές ή και εθνικές εκλογές.
Η Γεωργία Μπιτάκου, η επικεφαλής του κόμματος, αναζητεί νομική λύση στο πρόβλημα, μέσω ένστασης αλλά η ουσία είναι ότι ο Σταυρός πλέον είναι σαφές ότι ενοχλεί, αν σκεφτούμε ότι κάποιοι σκέφτονται να τον βγάλουν από την ελληνική Σημαία!
Προσφάτως το pronews.gr είχε αναρτήσει σχετική αρθρογραφία για τους σχεδιασμούς κάποιων κύκλων εντός και εκτός Ελλάδος για την απομάκρυνση του Σταυρού από την ελληνική Σημαία και γενικώς για την απομάκρυνσή του από παντού.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει επαναφέρει την συζητήση που ξεκίνησε το 2000 από τον τότε βουλευτή και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ περί κατάργησης του Σταυρού από την σημαία.
Το 2000 σε μια δήλωσή του στο δελτίο του ΑLPHA ο Νικόλαος Σηφουνάκης Υπουργός Αιγαίου είχε ζητήσει την κατάργηση του Σταυρού από την σημαία «διότι μια πολυπολτισμική κοινωνία όπως η ελληνική,δεν μπορεί να έχει στο κρατικό της σήμα θρησκευτικό σύμβολο που δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες πολίτες»
Έτσι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της ομοιογενούς κοινωνικής αντίληψης απέναντι στην Σημαία, επιχειρεί να την αποχριστιανοποίηση του κράτους και του ολοκληρωτικού διαχωρισμού του από την Ορθοδοξία χάρις στην οποία διατηρήθηκε ο Ελληνισμός στα σκοτεινά χρόνια της Τουρκοκρατίας.
pronews