13.5.19

«Aντίο ΝΑΤΟ» θα πει η Αγκυρα; - Αμυντικό συμβούλιο με Ρωσία - «Με τους S-400 θα είμαστε ανίκητοι»

H Τουρκία ποτέ δεν ήταν στο ΝΑΤΟ. Προσεποιήτο ότι ήτο για να αποκομίζει οφέλη ενώ σε καμία περίπτωση δεν επρόκειτο να εμπλακεί σε πόλεμο με το μέρος του ΝΑΤΟ. Ανέκαθεν υπήρξε διπρόσωπος και εξαπατούσε τους πάντες.
Efenpress
Είδηση "βόμβα" από τα τουρκικά ΜΜΕ έσκασε στους "κόλπους" της Ατλαντικής Συμμαχίας καθώς σε λίγες ημέρες θα διεξαχθεί το πρώτο αμυντικό συμβούλιο μεταξύ Μόσχας και Αγκυρας με σκοπό την ενοποίηση και τον συγχρονισμό των δομών και των ενεργειών της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας γνωστής ως "Rosgvardia" και της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, της "Jandarma"!

Πιο αναλυτικά, αντιπροσωπεία της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας πηγαίνει στην Τουρκία για 5νθήμερη επίσκεψη εργασίας με σκοπό "να πάνε την ρωσο-τουρκική αμυντική συνεργασία σε "άλλο επίπεδο" και να ισχυροποιηθούν οι ΤΕΔ" όπως αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ.
Η επίσκεψη θα γίνει στις 17 Μαϊου και ο σκοπός της είναι, όχι μόνο η εξωτερική συνεργασία, αλλά και η αντιμετώπιση των θεμάτων εσωτερικής ασφάλειας που μπορεί να προκύψουν. Συνεπώς η ρωσοτουρκική συνεργασία επεκτείνεται ταχύτατα.
Οπως αναφέρεται "πλέον δεν θα υπάρχουν μυστικά καθώς οι πληροφορίες θα μεταδίδονται απευθείας μέσω ειδικού κέντρου. Η Ρωσία θα βελτιστοποιήσει τις γνώσεις και την τεχνογνωσία μας στους τομείς:
Ασφάλεια υψηλών προσώπων, προστασία βιομηχανικών ζωνών, κέντρα διοίκησης και ελέγχου, συμμετοχή στην άμυνα του κράτους, προστασία ενεργειακών πηγών και επίβλεψη των ιδιωτικών τμημάτων προστασίας ( σσ μισθοφορικές εταιρείες πχ SADAT).
Ο Διοικητής της Εθνικής Φρουράς της Ρωσίας, ο Στρατηγός Viktor Zolotov, θα είναι ο επικεφαλής της υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας που πάει στην Αγκυρα. 
Σκοπός της σύσκεψης θα είναι η απόκτηση πληροφοριών για τη δομή και τα καθήκοντα της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και πως αυτή θα προχωρήσει σε κοινές δραστηριότητες και ασκήσεις με την αντίστοιχη ρωσική!
Υπενθυμίζουμε ότι η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας ιδρύθηκε από τον Β.Πούτιν στις 5 Απριλίου 2016 ως "εσωτερική στρατιωτική δύναμη" και έχει ανεξάρτητη δομή από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ενώ υπάγεται απευθείας στον Ρώσο πρόεδρο και δεν δίνει πουθενά αλλού αναφορά.
Διοικητής της είναι ο Στρατηγός Zolotov, ένα από τα πιο έμπιστα άτομα στο περιβάλλον του Β.Πούτιν.
Τον Ρώσο Στρατηγό θα υποδεχτεί ο Τούρκος Στρατηγός Arif Çetin ενώ η ρωσική αντιπροσωπεία θα μεταβεί και στο αρχηγείο της τουρκικής στρατοχωροφυλακής "Jandarma" καθώς και στο αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος όπου θα τους δει ο ταγματάρχης Hüseyin Kurtoğlu.
Κατά την διάρκεια των συζητήσεων των δύο στρατιωτικών αντιπροσωπειών, η ρωσική Εθνική Φρουρά θα μεταφέρει πληροφορίες και θα μοιραστεί σκέψεις γύρω από την οργανωτική δομή, τον θεσμό, τα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να λάβουν χώρα.
Σκοπός είναι να συνεισφέρουν (όπως γράφει το τουρκικό ΜΜΕ) "σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με σκοπό την βελτίωση της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της".
"Επιπλέον θα δημιουργηθεί νέος τομέας δράσης και ανάπτυξης των διμερών σχέσεων όπου και οι Ρώσοι θα μάθουν από πρώτο χέρι τις εμπειρίες των Τούρκων συναδέλφων τους και αντίστροφα" αναφέρεται χαρακτηριστικά.
"Για παράδειγμα θα μας μεταφέρουν πληροφορίες από τις εμπειρείες τους σε διάφορους επιχειρησιακούς τομείς όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σκοπός βέβαια είναι η προετοιμασία ειδικών μονάδων ώστε να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας συγκεκριμένες στρατιωτικές και αστυνομικές αποστολές.
Κατά την διάρκεια επίσκεψης θα υπογραφούν συμφωνίες στα εξής πεδία:
- Προστασία δημόσιας τάξης και ασφάλειας των πολιτών
-Προστασία των σημαντικών εγκαταστάσεων του κράτους
- Αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού
- Παροχή υποστήριξης στην καταπολέμηση του εγκλήματος
- Συντονισμός δραστηριοτήτων
- Ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ στρατιωτικού προσωπικού στους τομείς της δημόσιας ασφάλειας και της προστασίας του κράτους
- Οργάνωση συναντήσεων, σεμιναρίων, συνεδρίων και εκπαίδευσης πάνω σε μεθόδους.
- Εκπαίδευση προσωπικού
- Οργάνωση κοινών ασκήσεων
- Συμμετοχή ως "παρατηρητής" σε τακτικές ασκήσεις 
- Επιστημονική έρευνα
- Ανάπτυξη τεχνολογιών πληροφοριών
- Ανταλλαγή νομικών, θεσμικών, επιστημονικών, τεχνικών και άλλων πληροφοριών
- Συντονισμός σε κοινές δραστηριότητες και αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν μέσω δημιουργίας κοινής ομάδας εργασίας.
- Ανάπτυξη αθλητικών και πολιτισμικών σχέσεων
- Συντονισμός στην περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού, εργατών, προσωπικού που εργάζεται στον τομέα πολιτικής ασφάλειας και των οικογενειών τους σε κατοικημένες περιοχές.
Οι εξελίξεις όμως δεν σταματούν εδώ. Τα τουρκικά ΜΜΕ σε εκτενή ανάλυση του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 αναφέρουν πως "τα παίρνουμε γιατί μπορούν να "κατεβάσουν" όλα τα αντίστοιχα αμερικανικά"!
"Με τον πύραυλο 40N6 μπoρούμε να κηρύξουμε "no fly zone σε βόρεια Συρία-Κύπρο-Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.
Το αντιαεροπορικό αυτό σύστημα μπορεί να καταρρίψει τα αμερικανικά B-2, F-117, B-1, F-111, B-52H, EF-111A, EA-6, TR-1, E-3A, AWACS καθώς και τα μαχητικά F-15, F-16, F-35, F-22.
Τέλος μπορεί να αποκρούσει επίθεση από πυραύλους Tomahawk και άλλους βαλλιστικούς πυραύλους.
Δείτε (δείχνουν τον χάρτη) αν το εγκαταστήσουμε τι χώρο καλύπτει στο Αιγαίο και τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Αποκτούμε έτσι στρατηγική υπεροπλία".
Το ΝΑΤΟ θα πρέπει να αποχαιρετίσει τα τωρινά σχέδια του. Η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας θα διδάξει στόχους και μέσα διαιώνισης του καθεστώτος που έφτιαξε ο Ρ.Τ.Ερντογάν αν ο ίδιος για κάποιο λόγο "αποχαιρετίσει". Μόνο με διάλυση την νυν Τουρκίας θα ανατραπεί - η εις βάρος των ΗΠΑ - ισορροπία ισχύος. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν το γνωρίζει γι αυτό και "στοχοποιεί" συνεχώς αμερικανικά αεροκάφη. 
Türk-Rus askeri işbirliğinde yeni dönem

- Rusya'dan Türkiye'ye hangi heyet geliyor?

- Kaç gün sürecek, kimlerle ne görüşecekler?

- Heyetin çantasında hangi anlaşma taslakları var?

- Anlaşmalar stratejik olarak ne ifade ediyor?

Yarın Aydınlık'ta!

pronews