9.5.19

ΟΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Της Λέττας Καλαμαρά


Τη μεγαλύτερη αλήθεια της Μεταπολίτευσης αποκάλυψε ο Υπουργός Υγείας του Αλέξη Τσίπρα κ.Πολάκης από το βήμα της Βουλής. Τη σημερινή δημοκρατία που ζούμε στην Ελλάδα και ντρεπόμαστε και τη δημοκρατία που ψάχνει η Ελλάδα από το 1974 και δεν βρίσκει ποτέ όσο και εάν αλλάζει Κυβέρνηση από τη δεξιά μέχρι τη ριζοσπαστική αριστερά. Στη μεταπολιτευτική δημοκρατία που έχουμε, την απολυταρχική εκλογική δημοκρατία, μία διεθνής σπείρα κατατρώει τις σάρκες της Ελλάδας επί δεκαετίες και μεταλλασσόμενη σαν το φίδι γλιστράει από κάθε Κυβέρνηση στην Αντιπολίτευση λίγο πριν η πρώτη βρωμίσει. Διέλυσε τα πάντα στην Ελλάδα βιομηχανική παραγωγή, κοινωνικό ιστό, μεσαία τάξη, θρησκεία και πατρίδα και κάθε άτομο ξεχωριστά παραδίδοντας και πανηγυρίζοντας την κοινωνία μας βορά στους δανειστές για άλλα 100 χρόνια.

Το ποια είναι η Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα και του κ.Πολάκη δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Κάθε παγκόσμια λίστα καταδεικνύει πού βρίσκεται η Ελλάδα και οι Έλληνες σήμερα. Στον ΠΑΤΟ μαζί με τους Αλβανούς και τη Βόρεια Μακεδονία. Ευημερία, επενδύσεις, εργασία, υγεία, παιδεία, άμυνα και όποιον άλλο τομεά επιλέξει κανείς η Δημοκρατία των πολλών του κ.Τσίπρα, όπως και των προηγουμένων, είναι πολύ για λίγους. Ψηλά είμαστε μόνο στις λίστες διαφθοράς, ανελευθερίας του Τύπου, καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης, λαθρεμπορίου ναρκωτικών, πετρελαίου και τσιγάρων, ανεργίας νέων , μετανάστευσης και πολλών άλλων δεινών που δεν αρμόζουν σε ευρωπαϊκή χώρα.

Μία πληρωμένη καθημερινή προπαγάνδα ή καλύτερα φίμωση του Τύπου, πολλές δημοσκοπικές αστοχίες, εφήμερες υποσχέσεις και τρομοκρατία είναι τα όπλα της δημοκρατίας της Ελλάδας πριν από τις εκλογές. Έλληνες που αρέσκονται να ρουφούν κοινοτικά κονδύλια της αρπαχτής και ναρκοδόλαρα συμβουλεύοντας μαζί με διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού τους νέους μας, τα παιδιά μας, να μεταναστεύουν για ένα καλύτερο μέλλον στις χώρες των δανειστών. Να αποτελούν εγγύηση με τη φυγή τους τού οριστικού θανάτου της Ελλάδας.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη δημοκρατία που τόσο μισεί ο κ.Τσίπρας και Πολάκης. Η δημοκρατία της ευημερίας και της ελευθερίας. Η Ελλάδα της εργασίας και του πλούτου. Κάτι σαν το Ελληνικό να είχε δημιουργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ και να έδινε δουλειές και χρήματα σε χιλιάδες Έλληνες.  Αυτή τη δημοκρατία που η Ελλάδα δεν γνώρισε ποτέ και πρέπει οι Έλληνες να εξορίζονται στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία για να τη γνωρίσουν.

Αυτή τη δημοκρατία των υπερ-πλεονασμάτων όχι από το λαό αλλά για το λαό θέλουμε αλλά δυστυχώς οι Έλληνες επιμένουν να επιλέγουν το ατομικό αλισβερίσι γιατί απλά δεν γνώρισαν ποτέ την αληθινή δημοκρατία. Γιατί απλά ποτέ δεν πολέμησαν για την Ελλάδα.

Για τον κ.Τσίπρα της παράδοσης της Μακεδονίας, των δισεκατομμυρίων ευρώ εθνικής ζημιάς και της εξαϋλωσης κάθε πλεονάσματος πριν γίνει παραγωγική επένδυση δεν αξίζει να πούμε πολλά. Πυροτεχνήματα αποπροσανατολισμού για να αλλάξει η προεκλογική ατζέντα φθηνής αξίας. Ας μιλήσει ο ελληνικός λαός στις 26 Μαϊου και ας καταθέσει τη δική του πρόταση δυσπιστίας ή ας ζήσει όπως τον ευχαριστεί στη μιζέρια, στη φτώχεια, στο ψέμα, στην κοροϊδία. Ας επιλέξει τελικά τη δημοκρατία που θέλει στην Ελλάδα στο 21οαιώνα.


Για τους δανειστές και τα κουτσαβάκια τους που μεταφέρουν το εμπόρευμα από την Ανατολή ας μη χαίρονται. Οι Έλληνες δεν μίλησαν ακόμα.

thedayaftergr.blogspot.com