24.4.19

Η αδίστακτη σπείρα των 124 ληστειών που δολοφόνησε τον Σταματιάδη

Ρήµαξαν και τη Βόρεια Ελλάδα οι Αλβανοί κακοποιοί που κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν εν ψυχρώ µε πιστόλι 9 χιλιοστών και τραυµάτισαν θανάσιµα τον επιχειρηµατία Αλέξανδρο Σταµατιάδη στο σπίτι του στην Κηφισιά πέρυσι τον Απρίλιο.

Οι τέσσερις φερόµενοι ως δράστες της δολοφονίας, που είναι προφυλακισµένοι για την αιµατηρή ληστεία, καθώς και άλλοι τέσσερις συνεργοί τους, από τους οποίους οι τρεις αναζητούνται, ενέχονται σε τουλάχιστον 124 ληστείες και διαρρήξεις, ενώ όσο η αστυνοµική έρευνα προχωρά ο κατάλογος της εγκληµατικής δραστηριότητάς τους µακραίνει.
Πάντα απογευµατινές ώρες και πάντα σε χωριά και µικρούς οικισµούς «χτυπούσαν» και άρπαζαν ό,τι έβρισκαν µπροστά τους, ενώ στο τέλος της ηµέρας επέστρεφαν στην Αθήνα.
Από την Ασφάλεια Πιερίας εξιχνιάστηκαν έξι διαρρήξεις σε σπίτια γύρω από την Κατερίνη που έγιναν λίγο πριν από τη δολοφονία του Αλ. Σταµατιάδη, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε η συµµετοχή τους σε άλλες 62 κλοπές και διαρρήξεις σε Φθιώτιδα, Λακωνία, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αργολίδα, Αρκαδία, Βοιωτία, Καρδίτσα, Λάρισα και Φωκίδα. Από τον Νοέµβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018 απέσπασαν χρήµατα, κοσµήµατα και ηλεκτρονικές συσκευές η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 320.000 ευρώ.
Παράλληλα, άλλες 55 κλοπές και διαρρήξεις είχαν στο ενεργητικό τους στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας. Ο στενός πυρήνας της εγκληµατικής οργάνωσης ήταν πέντε Αλβανοί, όλοι τους σήµερα προφυλακισµένοι.
Οι τρεις είναι κρατούµενοι των φυλακών Χανίων, Ναυπλίου και Λάρισας για τη δολοφονία Σταµατιάδη, ενώ ο τέταρτος συνεργός τους συνελήφθη στις Βρυξέλλες τον περασµένο Φεβρουάριο, κρατείται σε βελγικές φυλακές και σύντοµα αναµένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έκδοσής του στην Ελλάδα. Ο πέµπτος της συµµορίας είναι κρατούµενος των φυλακών Κορυδαλλού για συµµετοχή σε ληστεία. Αλλα τρία άτοµα, δύο Αλβανοί και µία νεαρή Ρουµάνα, που είχαν περιφερειακό ρόλο στην εγκληµατική οργάνωση, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
pronews