7.3.19

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Οι Έλληνες φοβήθηκαν την "Γαλάζια Πατρίδα" - Θα πάρουμε όχι μόνο τους S-400 αλλά και τους S-500»

Eίχα γράψει  "τι ...θα πάρετε" αλλά  το αφαίρεσε ο εκδότης της Efenpress.
Juan
Σε νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ρ.Τ.Ερντογάν σε διακαναλική συνέντευξη που έδωσε χθες, όπου είπε ότι «οι Έλληνες τρόμαξαν παρακολουθώντας την ναυτική άσκηση Γαλάζια Πατρίδα».

Μάλιστα ειρωνευόμενος αναρωτήθηκε: «Τι να κάνουμε; Να μην κάνουμε ασκήσεις για να μην φοβούνται οι Έλληνες;».
Δείτε το βίντεο από το ΟΡΕΝ:
Τελείωσε η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» της Τουρκίας ώς προς το τεχνικό και τακτικό κομμάτι της
Το γενικό επιτελείο της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο αναφέρεται στις επισκέψεις των πλοίων του τουρκικού στόλου σε συνολικά 33 λιμάνια της χώρας και 7 του εξωτερικού με τα περισσότερα να είναι στη Μαύρη Θάλασσα.
Στο Αιγαίο η παρουσία του τουρκικού στόλου είναι ισχνή ενώ όσα πλοία του εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ναυστάθμων εντοπίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.
Παράλληλα, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ποτέ από τη συμφωνία εξαγοράς του πυραυλικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, διεμήνυσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η Άγκυρα ενδέχεται ακολούθως να εξετάσει την αγορά συστημάτων S-500.
Η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιήσει ότι η προμήθεια συστημάτων S-400 από τη Ρωσία ίσως να θέσει σε κίνδυνο τις συμφωνίες βιομηχανιών άμυνας μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων, και αυτή την εβδομάδα αποφάσισε να ακυρώσει μια προτιμησιακή εμπορική συμφωνία με την Τουρκία.
«Καταλήξαμε στο ζήτημα των S-400, υπογράψαμε μια συμφωνία με τους Ρώσους και θα ξεκινήσουμε τη συμπαραγωγή. Αργότερα ίσως συνεργαστούμε στους S-500», την νέα γενιά συστημάτων, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 24.
Παράλληλα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δεν θα πρέπει να προσπαθούν να πειθαρχούν την Τουρκία μέσα από εμπορικά μέτρα, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα έχει ετοιμάσει τα δικά της μέτρα.
pronews