8.3.19

Ωρες αγωνίας για τον Μίκη Θεοδωράκη - Μπαίνει για χειρουργική επέμβαση αλλά όχι για να του τοποθετηθεί βηματοδότης

Κορυφώνεται η αγωνία για τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος παραμένει στο νοσοκομείο.
Παρ΄όλο που πληροφορίες ανέφεραν αρχικά πως ο Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο χειρουργείο σήμερα προκειμένου να του τοποθετηθεί βηματοδότης, εκπρόσωπος του Ιατρικού Κέντρου όπου νοσηλεύεται διαψεύδει τις πληροφορίες, αναφέροντας πως ο συνθέτης αυτή την ώρα είναι στο κρεβάτι του και ξεκουράζεται.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μίκης Θεοδωράκης θα εισαχθεί πιθανότατα αύριο, Παρασκευή στο χειρουργείο, όχι όμως για να του τοποθετηθεί βηματοδότης. 
Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την επέμβαση. 
Να σημειωθεί πως ο Μίκης Θεοδωράκης νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών από τις 26 Φεβρουαρίου, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, με αποτέλεσμα τα παιδιά του, Μαργαρίτα και Γιώργος, να τον μεταφέρουν εσπευσμένα και κάτω από άκρα μυστικότητα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο των βορείων προαστίων.
Οι γιατροί διέγνωσαν κολπική μαρμαρυγή, η οποία αντιμετωπίζεται με φαρμακευτική αγωγή.
Η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών:
«Αθήνα, 07 Μαρτίου 2019 - Ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης εισήχθη στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών την 26η Φεβρουαρίου 2019, λόγω επεισοδίου δύσπνοιας και ταχυαρρυθμίας, επί εδάφους υποτροπιάζουσας κολπικής μαρμαρυγής. Ετέθη σε ενδοφλέβιο φαρμακευτική αγωγή και συνεχίζει νοσηλευόμενος.

Εκ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών»

pronews