9.3.19

Σαρώνει η πατριωτική Δεξιά σε όλη την Ευρώπη απέναντι στους υποστηρικτές του Τ.Σόρος - Bild: «Τους στηρίζει ο Ν.Τραμπ»!

Σαρώνει η πατριωτική Δεξιά σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η Bild η οποία τονίζει πως το νέο πολιτικό ρεύμα έχει την απόλυτη στήριξη του συμβούλου του Ν.Τραμπ, Στιβ Μπάνον, με σκοπό την αλλαγή της Ευρώπης.

Σύμφωνα με μεγάλη δημοσκόπηση, τα κόμματα της πατριωτικής δεξιάς αναμένεται να διπλασιάσουν τις έδρες τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ενώ συντηρητικά και σοσιαλδημοκρατικά παραδοσιακά κόμματα καταγράφουν μεγάλες απώλειες.
Οι απώλειες παραδοσιακών κομμάτων σημαίνει ότι δεν θα κατορθώσουν να σχηματίσουν «μεγάλο συνασπισμό» στο Κοινοβούλιο, όπως αυτός που κυβερνά στη Γερμανία, κατέδειξε η δημοσκόπηση που διεξήχθη σε έξι χώρες με δείγμα περισσοτέρων από 9.500 ανθρώπων από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τις αρχές Μαρτίου.
Διπλασιάζουν τις έδρες τους
Με βάση τη σφυγμομέτρηση, η πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας (ENF), στην οποία συμμετέχει το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (FPÖ), και το κόμμα (FN) της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, ο Εθνικός Συναγερμός (πρώην Εθνικό Μέτωπο) προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν 67 έδρες από τις 37 που κατέχουν σήμερα.
Δεξιά κόμματα εμφανίζονται να προπορεύονται σε τρεις από τις έξι χώρες όπου διεξήχθη η δημοσκόπηση. Αυτές είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Πολωνία, ανέφερε η Bild.
Σύμφωνα με την Bild, συντηρητικοί ηγέτες και πολιτικοί αρχηγοί που κλίνουν στην Αριστερά έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την πρόθεση του Στιβ Μπάνον, του συμβούλου στρατηγικής του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ανακοινώσει τα σχέδιά του να στηρίξει τα κόμμα της εθνικής Δεξιάς ενόψει των ευρωεκλογών.
Μεγάλες απώλειες για τα παραδοσιακά κόμματα
Η σφυγμομέτρηση επιβεβαίωσε τον βαθύ σκεπτικισμό για τα καθιερωμένα παραδοσιακά κόμματα και κατέδειξε ότι η μετατόπιση προς τα δεξιά, που καταγράφεται στην Ευρώπη τα πρόσφατα χρόνια, αναμένεται να συνεχιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η πρόβλεψη για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), μέρος του οποίου είναι οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, είναι ότι θα χάσει 43 έδρες, υποχωρώντας στις 174, ενώ το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) υποχωρεί στις 141 έδρες, χάνοντας 45.
Η Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ΣΦΔ) κερδίζει 33 έδρες, φτάνοντας τις 101, ενώ οι Ευρωπαίοι Πράσινοι χάνουν 8 έδρες, υποχωρώντας στις 44, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ισπανία και τη Γαλλία.
pronews