28.3.19

Ελεύθερος ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο ληστή Ρομά


Ελεύθερος αφέθηκε ο 35χρονος άντρας που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο ληστή Ρομά στην Κόρινθο, μετά την απολογία του στον ανακριτή.
Η απόφαση πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 35χρονος πρέπει να επιλέξει άλλον τόπο διαμονής, καθώς και να παρουσιάζεται κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του.

Πιο αναλυτικά, θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση που έγινε γνωστή πριν από λίγο, ότι ο 35χρονος που κατηγορείται για το φόνο του 52χρονου Ρομά, αφήνεται ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της άμεσης απομάκρυνσης από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ενώ πρέπει να δίνει το παρών σε αστυνομικό τμήμα.
Οι συγγενείς του 52χρονου τσιγγάνου, που σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να κλέψει κότες από τον 35χρονο, έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από τα δικαστήρια της Κορίνθου.
Το Δικαστικό Μέγαρο ήταν από νωρίς αποκλεισμένο από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να μην έχουμε τα επεισόδια της περασμένη Τρίτης. Τα δικαστήρια βρίσκονται στην πλατεία Περιβολάκια και στην γύρω περιοχή υπάρχουν σχολεία και πλατείες. Η αστυνομία έχει αποκλείσει ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.
Υπενθυμίζεται ότι ο 52χρονος είχε πάει στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη για να κλέψει κότες.
Οργισμένοι οι συγγενείς του θύματος, εδώ και μέρες απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.
Μόλις χθες έγινε η κηδεία του 52χρονου με τους συγγενείς και τους φίλους του να δηλώνουν από χθες αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, «αν δε μπει στη φυλακή ο δολοφόνος».
Κυνηγητό και ένταση στους δρόμους μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ
Ένταση και επεισόδια μεταξύ Ρομά και ΜΑΤ επικράτησαν σήμερα (Πέμπτη, 28/3) κοντά στο δικαστικό Μέγαρο της Κορίνθου.
Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα ήταν προγραμματισμένη η απολογία του 35χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε 52χρονο Ρομά που προσπάθησε να του κλέψει κότες. Από νωρίς το πρωί η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη με ΜΑΤ και Ρομά να κυνηγιούνται στους δρόμους της πόλης.
Δείτε το σχετικό βίντεο από Κόρινθο:
pronews
____________________________________
Η κοινή γνώμη επικροτεί την απόφαση αυτή.Δεν είναι δυνατόν τα άτομα αυτά να ζουν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και να εχουν αναγάγει τις κλοπές και τις ληστείες ως οικογενειακό επάγγελμα , η δε   συντριπτική πλειοψηφία των φιλονομων πολιτών να υφίσταται παθητικά τα πάνδεινα . 
Όσο για τις ...δυο κότες που πήγαιναν να κλέψουν, αν επρόκειτο για δύο, δεν θα πήγαινε ολόκληρη συμμορία.Ούτε θα τις έπαιρναν για να χορτάσουν τη πείνα τους οι τετράπαχοι δράστες.Θα "σήκωναν" 'ο,τι εύρισκαν και μετά σε κάποια λαϊκή αγορά για ξεπούλημα.
 Εξ άλλου από τη στιγμή που έγιναν αντιληπτοί από τον 35χρονο,  κινδύνευε και ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του.Με τη πράξη του αυτή , απέτρεψε "άλλως αναπότρεπτον κίνδυνον" απευθυνόμενον κατ αυτού και κατά της οικογενείας του.
Ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας με την ορθή αυτή απόφασή, εξέφρασαν και το γράμμα αλλά και το πνεύμα του Νόμου, ικανοποίησαν  δε και το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.
 Α. Αλεξανδρής