24.2.19

«Βόμβα» Μαδούρο: Διακόπτουμε τις διπλωματικές σχέσεις με την Κολομβία - Πυροβολισμοί στα σύνορα


Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι διέρρηξε τις σχέσεις της χώρας του με την Κολομβία και απελαύνει το προσωπικό της κολομβιανής πρεσβείας.
Η κολομβιανή κυβέρνηση απατώντας στην κίνηση Μαδούρο, ανέφερε μέσω εκπροσώπου της ότι θα αποσύρει το διπλωματικό της προσωπικό με απο την Βενεζουέλα το συντομότερο δυνατό.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας είχε δώσει εντολή να κλείσουν τα σύνορα με την Κολομβία στην πόλη Τάτσιρα, που συνορεύει με την πόλη Κουκουτά, από όπου ο Χουάν Γκουαϊδό σχεδιάζει να περάσουν στη χώρα τα φορτία της ανθρωπιστικής βοήθειας. Μόνο που αυτά που πέρασαν πυρπολήθηκαν.



Άλλες πληροφορίες  αναφέρουν όμως ότι τα φορτηγά δεν πυρπολήθηκαν στην Βενεζουέλα αλλά στην πλευρά της Κολομβίας




Situación irregular en Ureña, estado Táchira, muy cercanos al puente Internacional Francisco de Paula Santander. Amplía esta información sintonizando nuestra señal por https://goo.gl/1jvHiA 

576 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
«Εξαιτίας των σοβαρών και παράνομων απειλών τις οποίες διατύπωσε η κυβέρνηση της Κολομβίας εναντίον της ειρήνης και της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσουν πλήρως προσωρινά όλες οι διελεύσεις μεταξύ των δύο κρατών στην Πολιτεία Τάτσιρα», έγραψε στο Twitter η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, η Ντέλσι Ροδρίγκες. «Η ομαλότητα στα σύνορα θα αποκατασταθεί όταν οι ωμές πράξεις βίας εναντίον του λαού μας και του εδάφους μας τεθούν υπό έλεγχο», ανέφερε ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Ο ποταμός Τάτσιρα αποτελεί φυσικό σύνορο της Βενεζουέλας με την Κολομβία. Εκεί υπάρχουν τρεις γέφυρες, που ήταν ανοιχτές, ανάμεσά τους η γέφυρα Σιμόν Μπολίβαρ, στην πόλη Σαν Αντόνιο, που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι που κινούνται με τα πόδια. Η τέταρτη γέφυρα, η Τιενδίτας, που συνδέει τη Βενεζουέλα με την Κουκουτά έχει κλείσει από τις αρχές Φεβρουαρίου.
Ο Γκουαϊδό, τον οποίο πολλές χώρες αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, πήγε στην Κουκουτά την Παρασκευή, αψηφώντας τη δικαστική διαταγή που του απαγορεύει να εγκαταλείψει την επικράτεια, κι ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας υποστήριξης της αντιπολίτευσης που οργάνωσε ο μεγιστάνας Ρίτσαρντ Μπράνσον.
Ο Γκουαϊδό θέλει να μπει σήμερα στη Βενεζουέλα η ανθρωπιστική βοήθεια που εστάλη από τις ΗΠΑ και συγκεντρώνεται από την 7η Φεβρουαρίου σε αποθήκες στην Κουκουτά.
Στο μεταξύ, έπειτα από τα τελευταία γεγονότα, ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στη Νότια Κορέα, προκειμένου να παρακολουθήσει στενά τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.



11:40 AM Concentración de la oposición de . Detractores de @NicolasMaduro piden su salida del poder y proponen a @jguaido como presidente interino.


4.360 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό





pronews.gr