13.1.19

ΤΩΡΑ...ΜΑΛΙΣΤΑ! (ΖΗΣΕ ΜΑΪ ΜΟΥ ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΙΦΥΛΛΙ)


Π.Καμμένος:«Θα υπερψηφίσω την πρόταση μομφής του Κυρ. Μητσότακη αν δεσμευθεί ότι θα ...καταργήσει την συμφωνία των Πρεσπών»

«Είναι μία μέρα ιστορική» είπε στην αρχή της συνέντευξής τύπου των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος. 
Λέμε «όχι» στην ψήφο επιστημοσύνης στην κυβέρνηση, ξεκαθάρισε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος. 

Αν δώσουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση θα είναι σαν να στηρίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Θα κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτή η συνθήκη, διεμήνυσε στην συνέχεια. 
«Οι ΑΝΕΛ είναι κίνημα πολιτών, το οποίο ξεκίνησε από ένα κομπιούτερ μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Ξεκινήσαμε από ένα «όχι», το οποίο είπα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας του δευτέρου μνημονίου. Τότε που ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μετατρέψει τη ΝΔ σε συνήγορο του ΠΑΣΟΚ, ξεχώνοντας τις μέχρι τότε θέσεις της ΝΔ. Σ' αυτό το όχι προστέθηκαν 200.000 πολίτες και στη ψήφιση του τρίτου μημονίου προστέθηκαν 22 βουλευτές. Ετσι, φτάσαμε το 11% κι έτσι ξεκίνησε η περίοδος του πολέμου. Στη μεταπολίτευση δεν υπάρχει άλλο κόσμο που να έχει υποστεί τέτοιο κυνηγητό. Βουλευτές που έφυγαν χωρίς αιτία και εξαφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτηξ. Κανείς από τους 37 βουλευτές που έφυγαν δεν είναι καν δημοτικοί σύμβουλοι. Μείναμε 20, μείναμε 9, γίναμε 11, αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνουν αυτοί που μετράνε την κοινή γβνώμη είναι πως οι ΑΝΕΛ δεν μετρώνονται από τον αριθμό των βουλευτών, αλλά από τη ψυχή των πολιτών. Είχαμε εντολή από τους πολίτες να μην παραδώσουμε το όνομα «Μακεδονία». Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είπαν στον Πρωθυπουργό πως αποχωρούμε από την Κυβέρνηση. Μια Κυβέρνηση που την πονάμε, μια κυβέρνηση που έδωσε ελπίδα στους Ελληνες. Μια Κυβέρνηση όμως που αν της δώσουμε την εμπιστοσύνη μας, θα είναι σα να παραδίδουμε εμπιστοσύνη για να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Υδρα. Τη δεδομένη στιγμή που τίθεται θέμα εμπιστοσύνης στην Κυβνέρνηση, εμείς λέμε όχι. Κι όσοι μείνουμε».
Ζήτησε δημοψήφισμα
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για «αντισυνταγματικό προσύμφωνο» και ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα.
«Ζητώ να τεθεί στην κρίση του λαού. Τίθεται σε κίνδυνο η εθνική ακεραιότητα της χώρας. Καλώ τον πρωθυπουργό δίπλα από τις κάλπες των ευρωεκλογών να στηθεί μία ακόμη και να αποφασίσουν οι Ελληνες», δήλωσε.
Το σχόλιο για τον Αποστολάκη
Η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υπουργείο Αμυνας θα γίνει την Τρίτη, δήλωσε ο κ. Καμμένος, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που ο νέος υπουργός θα είναι ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
«Είχα τη χαρά και την τιμή να είμαστε μαζί τα τελευταία 4 χρόνια. Είναι μια εγγύηση ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν μακριά από πολιτικές αντιπαραθέσεις», πρόσθεσε.
«Εγώ τους έκανα υπουργούς»
Ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην Ελενα Κουντουρά και τον Βασίλη Κόκκαλη, τονίζοντας ότι ο ίδιος τους έκανε υπουργούς.
«Είμαστε υπερήφανοι για τη δουλειά της κ. Κουντουρά στο υπουργείο Τουρισμού. Οι ΑΝΕΛ της έδωσαν τη δυνατότητα να γίνει υπουργός και να πετύχει εκεί. Εγώ τον έκανα υπουργό τον κ. Κόκκαλη. Τους υπουργούς προτείνει ο αρχηγός του κόμματος στον πρωθυπουργό. Ελπίζω στην Κίνα να διαβάσει λίγο τη θεωρία του πολέμου και να δει ότι το πιο σημαντικό είναι να είσαι πιστός στις αρχές σου. Αλλιώς σε τρώει ο εχθρός. Εκτος αν κάποιος έχει ήδη πουληθεί στον εχθρό και πάει στην Κίνα», είπε με νόημα αναφερόμενος στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. 
«Υπογράφω στον Μητσοτάκη πρόταση μομφής αν...»
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Πάνος Καμμένος προκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του πάει στο ξενοδοχείο στο οποίο παραχωρήθηκε η συνέντευξη Τύπου μια πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης να την υπογράψει.
«Αν ο κ. Μητσοτάκης κάνει δημόσια δήλωση ότι δέχεται λύση που δεν περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, ότι δεν θα το διαπραγματευτεί ποτέ, ότι ακόμη και αν έχει ψηφιστεί η Συμφωνία θα την καταργήσει δια νόμου, του υπογράφω την πρόταση μομφής. Περιμένω να μου φέρει εδώ στο ξενοδοχείο την πρόταση μομφής, με δημόσια δήλωσή του για τα παραπάνω και του υπογράφω πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης».
pronews
____________________________________
Σχόλιο του συνεργάτου μας  Α. Αλεξανδρή:
Πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι Έλληνες, ότι  οι πολιτικοί πλην ελαχίστων, μας θεωρούν φυτά και μας  δουλεύουν. Ο Καμμένος, τα λέει αυτά γιατί ξέρει καλά ότι ο Μητσοτάκης  δεν πρόκειται να δεσμευθεί ότι θα καταργήσει τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ακόμα και αν δεσμευθεί ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ. Λένε  ψέματα. Είναι αναξιόπιστοι και ...τηλεχειριζόμενοι.
Η χώρα έχει ανάγκη από πολιτικούς επιπέδου, που δεν υπάρχουν. Αυτοί που υπάρχουν είναι (πλην ελαχίστων) άλλοι κακέκτυπα προγόνων τους με, μηδενική πειστικότητα, άλλοι απολειφάδια παλαιών κομμάτων αποτυχημένων και άλλοι βαρυνόμενοι με αυτουργία ή ηθική αυτουργία σε καταχρήσεις δημοσίου χρήματος, μίζες και άλλα ων ουκ εστι αριθμός.