19.1.19

«Στα κάγκελα» ο Π.Καμμένος για το πραξικόπημα στη Βουλή: «Είναι παράνομη η αλλαγή σύνθεσης της επιτροπής Εξωτερικών» ( Τώρα το θυμήθηκε...!)

"Στα κάγκελα" ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, Π.Καμμένος, για το πραξικόπημα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή με την αλλαγή σύνθεσης της επιτροπής Εξωτερικών. Στην δημοσιότητα έδωσαν οι ΑΝΕΛ το βράδυ της Παρασκευής την επιστολή που έστειλε ο Πάνος Καμμένος στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο Πάνος Καμμένος διαφωνεί με το πραξικόπημα που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αλλαγής της σύνθεσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που θα δώσει την δυνατότητα στον Α.Τσίπρα να ανακτήσει την πλειοψηφία ώστε να πάρει θετική γνωμοδότηση η Συμφωνία των Πρεσπών.
Σε επιστολή του ο κ. Καμμένος προειδοποιεί ότι εάν η συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στην Ολομέλεια χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Επιτροπής, τότε αυτό θα συνιστά «συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα». 
Οπως τονίζει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στον κ. Βούτση αν προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες θα έχει κάνει «νόθευση» και θα έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.
Ο κ. Καμμένος επικαλούμενος συγκεκριμένα άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς κοινοβουλευτικών αξιωματούχων ότι ο αριθμός των μελών των διαρκών Επιτροπών μπορούν να αυξηθούν και ότι Επιτροπές έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα καθώς στη Βουλή το νομοθετικό έργο ασκεί η Ολομέλεια.
Ως προς την αύξηση των μελών των διαρκών Επιτροπών ο ίδιος αντιλέγει ότι αυτή «απαγορεύεται» ρητά, εκτός όπως σημειώνει «από την περίπτωση όπου η αύξηση θα γινόταν για την αποκατάσταση της αναλογικής εκπροσώπησης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ή της εκπροσώπησης μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έως τώρα δεν εκπροσωπείτο».
Ενώ, απορρίπτοντας την ερμηνεία περί «τάχα» όπως υπογραμμίζει «γνωμοδοτικού - συμβουλευτικού χαρακτήρα» των Επιτροπών, άρα κανενός εμποδίου για την εισαγωγής της Συμφωνίας προς κύρωση στην Ολομέλεια ακόμη και στην περίπτωση που αυτή απορριφθεί από την αρμόδια Επιτροπή, επιμένει ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής η αποδοχή νομοσχεδίου από την Επιτροπή είναι «αναγκαία προϋπόθεση» για την εισαγωγή του προς ψήφιση στην Ολομέλεια εκτός από την περίπτωση του Προϋπολογισμού και Απολογισμού του Κράτους και της Βουλής.


-Τα πραξικοπήματα, αντιμετωπίζονται  ισοδύναμα .Αλλά αυτοί που θα τα αντιμετωπίσουν έτσι, θα πρέπει να έχουν...μεζε-α-δες του στεατοπυγικού υποσυστήματος  (όπως έλεγε κάποιος μωρός...)
Juan