27.1.19

Β. Κικίλιας: Όσοι άρχισαν να "κελαηδούν" για μακεδονική μειονότητα, καλό θα είναι να μαζευτούν


Για μεγάλη εθνική ζημιά και απομείωση εθνικής κυριαρχίας έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μιλώντας στην τηλεόραση του "Σκάι"ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ δήλωσε πως «μόλις κ. Τσίπρας υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών -με το στιλό που πήρε από τον κ. Καμμένο- βγήκε ο κ. Ζάεφ και χαιρέτισε τη συμφωνία ως Δημοκρατία της Μακεδονίας» προσθέτοντας πως «έτσι έπεσε και ο τελευταίος "φερετζές" των επιχειρημάτων υπέρ της συμφωνίας και φαίνεται το πόσο μεγάλη εθνική ζημιά και απομείωση εθνικής κυριαρχίας αυτή φέρνει».

Ο κ. Κικίλιας τόνισε πως στα πολύ κρίσιμα εθνικά θέματα, όπου οι πιέσεις είναι πολύ μεγάλες, υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι υψώνουν ανάστημα και μιλούν με πατριωτισμό, οριζόντια σε όλη την κοινωνία, φέρνοντας ως παράδειγμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο και χαρακτήρισε ως μετριοπαθή, μετρημένο και σοβαρό ο οποίος στα κρίσιμα εθνικά θέματα που προέκυψαν, δεν λύγισε.

«Εμείς σεβόμαστε τις διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες. Με τον τρόπο που διαπραγματεύτηκαν στην κυβέρνηση, απεμπόλησαν και το erga omnes και έβαλαν πακέτο τη συμφωνία μαζί με την υπογραφή να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα μείνει σταθερή στο εθνικό καθήκον και δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δικαίωμα τής Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε καμία των περιπτώσεων η Ελλάδα με μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα εθνικά της συμφέροντα. Αυτοί οι οποίοι άρχισαν ήδη να "κελαηδούν" εντός της Μακεδονίας μας και μιλάνε για μακεδονική μειονότητα, καλό θα είναι να μαζευτούν» ανέφερε επισημαίνοντας πως η ΝΔ θα προσπαθήσει να βελτιώσει αυτή τη συμφωνία. Όπως είπε χαρακτηριστικά «υπάρχει η ψυχή της Μακεδονίας και δε μπορούμε να σκεφτούμε ότι είμαστε το βόρειο κομμάτι του πρώτου μέρους μιας συμφωνίας. Υπάρχει η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που εξακολουθεί να είναι με το κεφάλι ψηλά». Και προσέθεσε: «Για αυτούς τους ανθρώπους και για τη χώρα βέβαια, αξίζει να παλέψει κανείς».«Στα Σκόπια υπάρχουν πολίτες πολλών εθνοτήτων. Υπάρχουν Σλάβοι, υπάρχουν Αλβανοί, υπάρχουν Βούλγαροι. Και σε όλους αυτούς μπήκε μια ομπρέλα δήθεν Μακεδόνων. Πολύ φοβάμαι ότι μια πρόσκαιρη ισορροπία και νηνεμία που μπορεί να φέρει αυτή η συμφωνία, σύντομα δεν θα υπάρχει, αν δει κανείς ποιοι είναι οι συσχετισμοί στα πολύπαθα Βαλκάνια» τόνισε επίσης.

Για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης που ζήτησε η ΝΔ σχετικά με όσα είπε ο κ. Καμμένος, ο κ. Κικίλιας σημείωσε: «Όταν βγαίνει ο εταίρος μέχρι πρότινος μιας κυβέρνησης και καταγγέλλει ότι σύμβουλοι του πρωθυπουργού παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, δικαιώνει τη Νέα Δημοκρατία που μιλά για διαπλοκή στη σχέση μεταξύ εκτελεστικής, νομοθετικής και δικαστικής εξουσίας. Αυτό διαστρεβλώνει τη Δημοκρατία μας, καθώς έτσι λειτουργεί ένα σύστημα που όλον αυτό τον καιρό κυνήγησε πολιτικούς αντιπάλους και έσπειρε διχόνοια στην ελληνική κοινωνία».

«Αλήθεια, τα τέσσερα χρόνια που ήταν συγκυβερνήτης, δεν τα ήξερε όλα αυτά; Μία-δύο βδομάδες πριν, δεν ήξερε τι συμβαίνει με τα στελέχη του τα οποία τώρα κατηγορεί; Για τις παρεμβάσεις πρώην ενδεχομένως δικαστικών ή μελών της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, δεν ήξερε ο κ. Καμμένος τα τέσσερα χρόνια και ξέρει τώρα;

Θα έρθει η ώρα των εκλογών και όλοι αυτοί θα πάρουν τις απαντήσεις τους από τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.
http://www.enoplos.gr