27.1.19

«Στο προπύργιο του Εθνικού Αγώνα η Χρυσή Αυγή» Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου


Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εθνική εφημερίδα "Εμπρός"



Από την ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

«Στο άρθρο 13 της Συμφωνίας των Πρεσπών σαφέστατα αναφέρει ότι: «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι το δεύτερο συμβαλλόμενο Μέρος», δηλαδή τα Σκόπια, «είναι περίκλειστο κράτος, τα συμβαλλόμενα Μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, που θα έχουν και πρακτική εφαρμογή», που σημαίνει δίνουμε διέξοδο στη θάλασσα στο κράτος των Σκοπίων και αυτό θίγει καίρια την εθνική μας ανεξαρτησία.


Είναι ένα ζήτημα που αγγίζει άμεσα την εθνική μας ανεξαρτησία και επομένως απαιτείται για την εγκυρότητα της επικυρώσεως της Συμφωνίας ο αριθμός των εκατόν ογδόντα ψήφων. Και ερωτώ τη Νέα Δημοκρατία δημόσια: Θα χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα, σαν κυβέρνηση, για να καταγγείλει τη Συμφωνία των Πρεσπών;

Αλλά το πιο χαρακτηριστικό όλων από τη Συμφωνία αυτή, που αποτελεί λόγο ακυρότητας και αν ήθελε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να έχει σταματήσει όλες τις διαδικασίες άμεσα, είναι η παράγραφος 4 του άρθρου 1 που αναφέρει το εξής: «Το Δεύτερο Μέρος», δηλαδή τα Σκόπια, «θα ολοκληρώσει in toto τις συνταγματικές τροποποιήσεις έως το τέλος του 2018». Και οι συνταγματικές αυτές μεταρρυθμίσεις συμπληρώθηκαν στις 12 Ιανουαρίου του 2019. Έχει παραβιάσει το κράτος των Σκοπίων τη συμφωνία των Πρεσπών.

Έχετε λόγους, λοιπόν, να την καταγγείλετε. Άλλωστε και στην πρόταση μομφής την οποία κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία στις 14/6/2018, την οποία υπερψηφίσαμε, στο σημείο όπου αναφερόταν για τη Συμφωνία των Πρεσπών έλεγε: «Η ανακοίνωση της Συμφωνίας με την Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης του ελληνικού λαού.

Η Συμφωνία αυτή συναντά την αντίθεση της συντριπτικής πλειονότητας των Ελλήνων. Επιπροσθέτως, δεν έχει καν εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο. Είναι μια επιζήμια συμφωνία για τα εθνικά συμφέροντα. Αναγνωρίζει δήθεν «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονές μας και δεν λέει λέξη για το ζήτημα του ονόματος. Και επί του θέματος η Νέα Δημοκρατία να σταματήσει να λέει μισές αλήθειες και να ξεκαθαρίσει: Δεσμεύεται ότι θα ακυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών; Δεσμεύεται ότι θα αρνηθεί κάθε σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία; Δεν δεσμεύεται, δεν έχουμε ακούσει τίποτα για αυτό το πράγμα.

Και γι’ αυτό στο προπύργιο των εθνικών αγώνων στέκει μία δύναμη που λέει «κανένας συμβιβασμός για τη Μακεδονία μας!» και είναι η Χρυσή Αυγή. Άλλωστε εμείς από την πρώτη στιγμή, χωρίς δισταγμό, όταν προέκυψε το θέμα απευθύναμε μία επιστολή τόσο στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, όλοι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όσο και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, η οποία κατέληγε με το συμπέρασμα ότι «για τους λόγους αυτούς η Συμφωνία για το Σκοπιανό, που υπεγράφη, παραβιάζει τη λαϊκή κυριαρχία και το Σύνταγμα της χώρας και αντιστρατεύεται το εθνικό συμφέρον.

Και εάν και εφόσον η χώρα εκλέξει κυβέρνηση υπό τη Χρυσή Αυγή η κυβέρνηση αυτή θα καταγγείλει άμεσα τη Συμφωνία. Χαμογελάτε; Μην χαμογελάτε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ήσασταν για σαράντα χρόνια στο 4%. Η ώρα των εθνικιστών έρχεται. Η ώρα της Χρυσής Αυγής έρχεται και τότε δεν θα υπάρχει κανένα κράτος στα βόρεια σύνορά μας που θα έχει το όνομα Μακεδονία».

Γραφείο Τύπου Χρυσής Αυγής