19.1.19

Τραγωδία στο Μεξικό: Ανατινάχτηκε αγωγός καυσίμων - 21 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, 71 τραυματίες - Σκληρές φωτό (βίντεο)

Απίστευτη τραγωδία στο Μεξικό από έκρηξη αγωγού καυσίμων. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί ενώ 71 ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη αγωγού καυσίμων που σημειώθηκε την Παρασκευή στο κεντρικό Μεξικό, δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ομάρ Φαγιάντ.

Οι σκηνές είναι τραγικές και πολύ σκληρές. Πολλοί άνθρωποι κάηκαν επί τόπου ζωντανοί, άλλοι επέζησαν με σοβαρά εγκαύματα. Δεκάδες ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο με τους τραυματιοφορείς να μην πιστεύουν στα μάτια τους. Η περιοχή είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη.
«Οι αρχικές αναφορές που έλαβα είναι πολύ σοβαρές, με πληροφορούν για 21 ανθρώπους νεκρούς που κάηκαν, και πάνω από 70 τραυματίες», είπε ο Φαγιάντ στην μεξικανική τηλεόραση.
Εικόνες που μετέδωσε η μεξικανική τηλεόραση εμφανίζουν φλόγες ψηλά στον σκοτεινό ουρανό με τον αγωγό να φλέγεται στον δήμο Τλαουελίλπαν κοντά σε ένα διυλιστήριο βόρεια της Πόλης του Μεξικού.
«Λυπάμαι πολύ για τη σοβαρή κατάσταση που βιώνει η Τλαουελίλπαν εξαιτίας της έκρηξης πετρελαιαγωγού», αντίδρασε στο Twitter ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραντόρ.
«Καλώ σύσσωμη την κυβέρνηση να βοηθήσει τους ανθρώπους στην περιοχή αυτή».
Η πυρκαγιά σημειώθηκε στην τοποθεσία Τλαουελίλπαν της πολιτείας Ιδάλγο, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης του Μεξικού, όπου μια διαρροή στον πετρελαιαγωγό είχε προσελκύσει δεκάδες κατοίκους που πήγαιναν παράνομα να γεμίσουν τους κουβάδες και τα κάνιστρά τους με καύσιμο.
«Ξέρουμε ότι γινόταν υπεξαίρεση καυσίμων και ότι οι αρμόδιες αρχές είχαν ήδη επιληφθεί του θέματος», δήλωσε ο Ομάρ Φαγιάντ, ο κυβερνήτης της πολιτείας Ιδάλγο, στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Foro.
Τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειξαν εικόνες με δεκάδες ανθρώπους να βρίσκονται στο σημείο της διαρροής και να παίρνουν το καύσιμο που έρρεε συνεχώς.
Λίγες ώρες αργότερα, μεταδόθηκαν εικόνες από τη φωτιά, με ανθρώπους τρομαγμένους να τρέχουν μακριά και να ουρλιάζουν ζητώντας βοήθεια. Άλλες εικόνες έδειχναν καμένα πτώματα να κείτονται στο έδαφος ενώ είχε γίνει νύχτα.
Μονάδες της πυροσβεστικής αναπτύχθηκαν στην περιοχή, δήλωσε ο κυβερνήτης της Ιδάλγο.
Το βράδυ, τα ασθενοφόρα συνέχιζαν να μεταφέρουν τους εγκαυματίες στα πλησιέστερα νοσοκομεία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP.
Στην περιοχή έχει σπεύσει ο Στρατός για να ελέγξει την κατάσταση.
Λίγο αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη έκρηξη σε αγωγό της Pemex στο Paso de Mata, κοντά στο San Juan del Río.





The explosion of a ruptured pipeline in , central led to multiple injuries
Προβολή εικόνας στο Twitter

🚨 🚨

Autoridades de San Juan del Río reportan estallido aparentemente de ductos de Pemex en las inmediaciones de la comunidad de Paso de Mata, cuerpos de emergencia ya se encuentran en el lugar, no se reportan heridos.
67 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

⚠️
Explosión de toma clandestina en , la gente se acercó a tomar combustible despues de una fuga y cuando esta explotó habían muchas personas ahí.
Por ahora no hay cifras de muertos o heridos.
📸 Video e información: Grito Informativo

pronews