31.12.18

Ανακάλυψαν «ρατσισμό» σε δηλώσεις του Γ.Ζουγανέλη για τους ...μετανάστες και του έκαναν μήνυση!

  Αν νομίζουν  ότι θα μας επιβάλουν λογοκρισία σταλινικού τύπου ή τύπου Ερντογάν  είναι γελασμένοι    και οι "συμφωνίες του Ελσίνσκι" έχουν μετρημένες μέρες... Juan
Ο Γιάννης Ζουγανέλης έχει πλέον… νομικής φύσεως μπλεξίματα, αφού μηνυτήρια εναντίον του, για "ρατσιστικές"  δηλώσεις υπέβαλε το... «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι».

Ο Παναγιώτης Δημητράς, του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), γράφει  προς το "Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας:"
“Κυρίες/Κύριοι Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο δήλωση του ηθοποιού Γιάννη Ζουγανέλη όπου αντιπαραβάλει ρατσιστικά τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό με τους μετανάστες στην Ελλάδα”.
Ήταν 19.12.2018, όταν ο Γιάννης Ζουγανέλης μίλησε στην εκπομπή “Τι λέει;”.
Πιο συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το μεταναστευτικό, ο Γιάννης Ζουγανέλης δήλωσε τα εξής:
«Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς.
_________________________________
Γιατί, έχει σχέση; Έχει τον ίδιο πολιτισμό; Την ίδια μόρφωση, τα ίδια ήθη και έθιμα; Εχει εισέλθει στη χώρα νόμιμα; Έχει  άδεια παραμονής και εργασίας; Έχει πιστοποιητικά υγείας;Τι δεν σας άρεσε;  Που είναι ο ...ρατσισμός και τα...ρατσιστικά εγκλήματα; Πρέπει όλα αυτά (...) που στέλνoυν, με βούλευμα να πηγαίνουν εκεί που τους πρέπει...(στο αρχείο)!
________________________________
Καμία σχέση!
Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου;
Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια.
Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους».
Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!
pronews