10.10.18

Τα παιδιά είναι δικά μας και Ελληνόπουλα κ. Κώττη και όχι δικά σας.


Ως γνωστόν, με εξώδικο που έστειλαν στους διευθυντές των σχολείων της Χίου,
καθώς και στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, 1.130 γονείς μαθητών, η συντριπτική δηλαδή πλειοψηφία, ζητούν να μην λειτουργήσουν Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων στα σχολεία, αλλά αυτές να δημιουργηθούν μέσα στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ.
Η επιστολή διαμαρτυρίας κοινοποιήθηκε με δικαστικούς επιμελητές στο Υπουργείο Παιδείας και σε φορείς της εκπαίδευσης, στον αντιπεριφερειάρχη Χίου και στον δήμαρχο του νησιού, στον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, καθώς και στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου.
Και όμως οι γονείς στοχοποιήθηκαν.


Σε όσους υπέγραψαν το κείμενο διαμαρτυρίας που επιδόθηκε στους διευθυντές των σχολείων που θα λειτουργήσουν ΔΥΕΠ απάντησε με ανοιχτή επιστολή της η διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.

Μέσα στην ανοιχτή επιστολή καταλογίζει στους ανήσυχους γονείς ...ρατσιστικά και ξενοφοβικά παιχνίδια!

Ακολουθεί η επιστολή της κα Κώττη και το εξώδικο που έχει σταλεί.


5 Οκτωβρίου: Ημέρα αυτού που όσο κι αν περνούν τα χρόνια, η ψυχή του δεν γερνά! Παραμένει μέσα του παιδί, έτοιμος κάθε Σεπτέμβρη να παίξει, να τραγουδήσει, να ζωγραφίσει, να ονειρευτεί, να προγραμματίσει, να… να… μαζί με τα νέα του παιδιά. Ημέρα αυτού που συνθλίβει τον χρόνο και καταφέρνει να μιλά πάντα τη γλώσσα του παιδιού, εκεί που πολλάκις αποτυγχάνουν οι γονείς (ας θυμηθούμε τις διαφημίσεις εταιριών τηλεπικοινωνίας).


5 Οκτωβρίου: Ημέρα αυτού που, ενώ έχει σπουδάσει μια ειδικότητα, είναι, εκτός από Δάσκαλος, μάνα, πατέρας, ψυχολόγος, γιατρός, νοσηλευτής, φύλακας, μάγειρας, ζαχαροπλάστης, κηπουρός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, μαραγκός, καθαριστής, κουβαλητής, τροχονόμος, ταχυδρόμος…


5 Οκτωβρίου 2018 σε 5 σχολεία στη Χίο: Ημέρα αυτών που, ενώ τα παιδιά τους χάριζαν ζωγραφιές και λουλουδάκια, 1130 γονείς τους έστειλαν εξώδικα επειδή η καρδιά και η συνείδησή τους πρωτίστως, κι έπειτα το λειτούργημά τους ως Δάσκαλοι, τους υπαγορεύουν να πράξουν τα αυτονόητα! Να αγκαλιάσουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη!


Είμαι πολύ περήφανη για τους 25 ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ του σχολείου όπου υπηρετώ, του 5ου ΔΣ Χίου! Είμαι πολύ περήφανη για τους συναδέλφους του 2ου, του 4ου, του 11ου και του ΔΣ Κάμπου! Είμαι πολύ περήφανη για τους γονείς που στέκονται δίπλα μας και είναι έτοιμοι και αυτοί να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα όταν θα έρθουν στα σχολεία μας. Είμαι πολύ περήφανη για τους γονείς αυτούς που από το υστέρημά τους, έχουν γεμίσει σακούλες με σχολικά είδη για αυτά τα παιδιά.

________________________________________________________

 Όχι, λοιπόν, 1130 γονείς και κηδεμόνες που υπογράφετε τα εξώδικα! Όχι, δεν μας τρομοκρατείτε! Όχι, δεν σας φοβόμαστε! Όχι, δεν συμμετέχουμε στα ρατσιστικά και ξενοφοβικά σας παιχνίδια! Όχι, δεν θα υποκύψουμε στους εκφοβισμούς και τα προεκλογικά σας τερτίπια!


Ναι, λοιπόν, 1130 γονείς και κηδεμόνες που υπογράφετε τα εξώδικα, βιώσαμε και βιώνουμε τα επακόλουθα των μεταναστευτικών ροών, κατανοούμε πλήρως τα όσα υπέφεραν οι συντοπίτες μας στη Σούδα, τα όσα υποφέρουν οι συντοπίτες μας στο Χαλκειός. Κατανοούμε το βαρύ φορτίο που σηκώνει η Χίος και όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Αλλά, αντί να τα βάζετε με τις αθώες ψυχούλες, αναλώστε δημιουργικά τον χρόνο σας και θα μαζέψτε, όχι μόνον 1130 υπογραφές, αλλά υπερεκατονταπλάσιες για να σταματήσει η «παγκόσμια βιομηχανία παραγωγής προσφύγων»!


Ναι, λοιπόν, 1130 γονείς και κηδεμόνες που υπογράφετε τα εξώδικα, εμείς έχουμε και θα έχουμε πάντα την αγκαλιά μας ανοιχτή και το βλέμμα καθαρό να αντικρύζουμε και τα δικά σας παιδιά στα μάτια! Εσείς, όταν τα παιδιά σας συνειδητοποιήσουν τις πράξεις σας, θα μπορείτε να τα κοιτάξετε κατάματα;


Κ.Κώττη Διευθύντρια 5ου ΔΣ Χίου


______________________________________________________


Το εξώδικο

Στο εξώδικό τους, οι 1.130 γονείς σημειώνουν ότι το δικαίωμα των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση όχι μόνο είναι απολύτως σεβαστό, αλλά αποτελεί εκτός των άλλων υποχρέωση του κράτους να το κάνει πράξη χωρίς τη συμμετοχή των Μ.Κ.Ο.
«Εμείς, οι κάτοικοι των νησιών αυτών, είμαστε εκείνοι που έχουμε επωμιστεί σχεδόν όλο το βάρος αυτής της κατάστασης, κάτι που δεν φαίνεται όμως να θέλουν να κατανοήσουν σε πρακτικό τουλάχιστον επίπεδο, οι ιθύνοντες. Είναι όμως ο σχεδιασμός του υπουργείου σωστά μελετημένος σε όλες τις παραμέτρους του και τέτοιος που να λειτουργήσει το εγχείρημα υπέρ όλων των παιδιών;», διερωτούνται και συνεχίζουν: «Απάντηση δίνει η μέχρι τώρα ασυνέπεια σε όλο το φάσμα διαχείρισης του μεταναστευτικού, η χαώδης απόσταση ανάμεσα στις κατά καιρούς εξαγγελίες και υποσχέσεις και τα αποτελέσματα αυτών, καθώς και η υποχρέωση μας ως γονείς και ως πολίτες , που μας οδηγεί να επισημάνουμε τα κακώς κείμενα τα οποία εντοπίζουμε. Η εξέλιξη και η παγίωση που έχει λάβει το όλο πρόβλημα του προσφυγικού και μεταναστευτικού, μας κατέστησε ορθολογικούς και επιφυλακτικούς».
Στο εξώδικό τους οι γονείς σημειώνουν:
-Αντιτιθέμεθα στη δημιουργία Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων ή ΖΕΠ γενικώς (και όχι μόνο για αυτά του 2018-2019)στα σχολεία του Νομού μας.
– Ζητάμε τη δημιουργία Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων εντός του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, γιατί σαν λύση είναι αυτή με τα ελάχιστα προβλήματα για όλους.
– Ζητάμε με το ψήφισμα αυτό να λάβουν γνώση και οι υπόλοιποι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων εκτός αυτών των σχολείων της Χίου και των υπολοίπων νησιών, που μαστίζονται από το προσφυγικό πρόβλημα, μιας και είναι νησιά υποδοχής, ανεξέλεγκτων και απρόβλεπτων σε αριθμό, προσφύγων και μεταναστών.
– Ζητάμε από τους Διευθυντές και τον Σύλλογο Διδασκόντων του κάθε Σχολείου να ενημερώνουν τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την ειδική Επιτροπή Γονέων του σχολείου τους, που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό, για κάθε πιθανή εξέλιξη που θα υπάρξει από οποιονδήποτε φορέα.
– Απαιτούμε οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και η Επιτροπές Γονέων, που εκλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα, να παρευρίσκονται σε οποιαδήποτε συνάντηση, τακτική ή έκτακτη, του Συλλόγου Διδασκόντων ή άλλων φορέων, που θα γίνει στο μέλλον και θα έχει σχέση με την ίδρυση η λειτουργία ΔΥΕΠ ή ΖΕΠ για τα σχολεία μας, διότι αφορά άμεσα τα παιδιά μας και έχουμε κάθε έννομο δικαίωμα να γνωρίζουμε, αλλά και να έχουμε άποψη επί του θέματος.
– Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση να σεβαστούν τα αιτήματα μας.
– Ζητάμε από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας την αμέριστη, ουσιαστική συμμετοχή και συμπαράσταση σε όλες τις αυτοδίκαιες απαιτήσεις μας ως γονείς και πολίτες.
– Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε και επικαλούμαστε κάθε έννομο συμφέρον που έχουμε ως γονείς και πολίτες, σύμφωνα με το Σύνταγμα και του Νόμους του Ελληνικού Κράτους.


thesecretrealtruth.blogspot.comΑπάντηση στη θρασύτατη προς τους γονείς επιστολή:

Μάθε, ότι τα παιδιά είναι δικά μας και όχι δικά σου. Είναι Ελληνόπουλα και τα στέλνουμε σχολείο με την ΑΠΑΙΤΗΣΗ να διδαχθούν την Ελληνική παιδεία, ανατροφή και θρησκεία.

Εσύ είσαι μια απλή υπάλληλος και καλά θα κάνεις να μην εκφράζεσαι κατ αυτό το τρόπο προς τους γονείς και να τους χαρακτηρίζεις ...ρατσιστές και ότι έχουν ξενοφοβία.

Αν σε ικανοποιεί αυτό, μάθε ότι το 90% των Ελλήνων δεν θέλει τα παιδιά του να γίνουν αχταρμάς    πολυ(α)πολιτισμικών τάσεων και να συγχωνευθούν με τα παιδιά των αλλοδαπών σε ήθη και έθιμα.

 Υπ όψιν ότι  όλες οι κυβερνήσεις -και συνεπώς και οι πολιτικές τους-  έχουν ημερομηνία λήξεως...

Κανείς δεν είπε τα παιδιά που, μας ήλθαν (απρόσκλητα), να τα πετάξουμε στο δρόμο. Ας τους δημιουργήσουν ειδικά σχολεία με κουλτούρα σαν τη δική τους, μέχρι να σταλούν πίσω στις πατρίδες τους μαζί με τους γονείς τους...

 Αυτό που πρέπει να κάνουν οι γονείς είναι να σας αφήσουν να διδάσκετε (!) μόνο τα ξένα παιδιά...


 Πάντως η θρασύτατη απάντηση, για εκφοβισμούς και...προεκλογικά τερτίπια, δεν θα πρέπει να περάσει έτσι, αφού εντοπίζει το πρόβλημά σας πολιτικά...

 Οι εκλογές είναι κοντά και θα λυθούν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

ΑΛΕΞ